Élet-Stílus

Magyar srác nyert a Google fotópályázatán

A Google Photography díjat Halász Dániel nyerte, akinek képeit a londoni Saatchi Galériában fogják kiállítani.

A nyereménye 5000 font, azaz mintegy 1,65 millió forint, valamint egy egynapos közös fotózás a zsűri egyik tagjával, az elismert fotóművésszel, Martin Parral.

Több mint 3500 nevezés érkezett 82 különböző országból, és 170 ezernél is többen vettek részt a közönségszavazáson. Ezen szavazás eredményeként a legjobb 36 sorozatból iGoogle-téma készült, amelyek a felhasználók innen.

A hat legeredményesebb képsorozat sorrendjéről a híres fotósokból, kurátorokból és művészettörténészekből (Martin Parr, Idris Khan, Michael Hoppen, Tim Marlow, Susanna Brown és Mariella Frostrup) álló zsűri döntött.

Halász Dániel témái

Halász Dániel témái

Halász Dániel, aki a MOME negyedéves hallgatója Camp 165 Watten című sorozatával diadalmaskodott a versenyen. Elmondta: a sorozat Wattenben, egy skót faluban készült, és egy második világháborús hadifogoly-tábort ábrázol, ahol magasrangú náci katonákat tartottak fogva átnevéles céljából. A tábor létezésére csupán két évvel ezelőtt derült fény. Azért ezt a témát választottam, mert szerettem volna emlékeztetni az embereket arra, hova vezet a gyűlölet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik