Élet-Stílus

Hatvanezer tüntető Sevillában

Sevillában több mint hatvanezer elégedetlen Betis-drukker tüntetett a klubelnök ellen a stadion előtt. Új szakvezetője lett a skót Celticnek. Heti fociösszefoglaló.

Nigériában ismeretlen tettesek meggyilkolták a bajnokcsapat (Bayelsa United) kapitányát, az utolsó mérkőzés után hazafelé tartó Abel Tadort. Marek Kulic, a Sparta válogatott csatára visszatért Mladá Boleslavba.

Sevillában több mint hatvanezer elégedetlen Betis-drukker tüntetett a klubelnök ellen a stadion előtt. Dusan Svento, a Slavia szlovák szélsője a Salzburg játékosa lett. Oroszországban “megalapozott bundagyanú” miatt vizsgálják a Terek Groznij-Szamara (3-2) bajnoki mérkőzést.

A Schalke több mint kétmillió eurót fizetett a cseh másodosztályból feljutott Bohemians 19 esztendős játékosáért, Jan Morávekért. A Celtic új edzője Tony Mowbray, aki eddig a West Bromnál dolgozott. A Cottbus bolgár csatára, Dimitar Rangelov a Borussia Dortmundba szerződött.

Jorge Jesus, a Braga edzője elfogadta a Benfica ajánlatát. Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott az UEFA-tól Didier Drogba, aki a Chelsea-Barcelona BL-elődöntő visszavágója után konfliktusba keveredett a játékvezetővel. Észak-Korea is továbbjutott a 2010-es világbajnokságra, a vébék történetében másodszor.

Távozott posztjáról Elbert Gábor, az MLSZ főtitkára – Kisteleki István 2006 óta tartó elnöksége alatt Elbert volt a hetedik főtitkár.

A cseh bajnok SK Slavia menesztette a csapatkapitányt, Erich Brabecet, aki a hivatalos indoklás szerint “nem illik bele az új koncepcióba”. Nyolc év után elhagyja a Lyont a brazil Juninho, aki a következő idényben a katari El Garaffa játékosa lesz. Megszűnt egy nagy múltú pozsonyi futballklub, a kétszeres szlovák bajnok ASK Inter.

Eddig csak kölcsönjátékosként szerepelt az Olimpiakoszban, a görög klub azonban 3 millió euróért megvette a Blackburntől az angol Matt Derbyshire-t. Az Arsenal 12 millió euróért leigazolta az Ajax belga hátvédjét, Thomas Vermaelent. Olof Mellberg, a Juventus 31 éves svéd védője az Olimpiakoszban folytatja pályafutását. Végh Zoltán az Újpest FC-hez igazolt.

A Premier League szerződést bontott a Setanta Sports tévécsatornával. A Livorno feljutott az olasz élvonalba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik