Élet-Stílus

BL: svéd ellenféllel találkozik a Debrecen

A svéd Kalmar FF lesz a magyar bajnok Debrecen ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. Az UEFA sorsolása alapján a DVSC hazai pályán játssza a párharc első mérkőzését.

Az európai szövetség (UEFA) hétfői sorsolása alapján a DVSC-TEVA hazai pályán játssza a párharc első mérkőzését július 14-én vagy 15-én, a visszavágóra pedig Svédországban kerül sor egy héttel később.

A bajnokok selejtezősorozatában négy fordulót rendeznek, így a második körben bekapcsolódó magyar csapatnak három párharcot kell nyernie a főtáblára kerülésért.

Némi könnyebbséget jelent ugyanakkor, hogy a 13 legerősebb bajnokság képviselőivel a selejtezőben nem találkozhat a Debrecen, mert számukra egy külön kiírt kvalifikációt rendez az UEFA.

nyilatkozat

“Ha abból indulok ki, hogy két esztendeje az Elfsborg ellen ki-ki meccset vívtunk, és csak a szerencse döntött az északiak javára, akkor a svéd és a magyar bajnok nagyjából egyforma játékerőt képvisel – nyilatkozta Herczeg András, a DVSC vezetőedzője. – Véleményem szerint most is két szoros mérkőzés vár ránk. Az Elfsborg ellen végigtámadtuk a hazai meccset, egy kontrából született góllal mégis kikaptunk, idegenben szabályos góltól fosztott meg bennünket a bíró, ráadásul kapufát is rúgtunk. Nagyon remélem, hogy Fortuna most visszaadja azt, amit akkor elvett tőlünk. A Kalmarról egyelőre csak annyit tudok, hogy svéd bajnok, de természetesen kellően feltérképezzük majd.”

A Balti-tenger partján fekvő városka klubját 1910-ben alapították, azóta három kupadiadal mellett a Kalmar legnagyobb sikere a tavalyi bajnoki cím volt. A négy brazil légióssal felálló csapat jelenleg – 12 forduló után – a hetedik helyen áll a hazai pontvadászatban.

Az európai kupaporondon találkozott már magyar csapattal a Kalmar, mely a KEK 1978-79-es idényében a Ferencvárossal szemben alulmaradt.

A Haladás kazah riválist kapott

A szombathelyi Haladás a kazah Irtis Pavlodar csapatával találkozik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A párharc első mérkőzésére Szombathelyen kerül sor július 2-án, a visszavágót pedig Kazahsztánban játsszák egy héttel később. Sikeres nyitókör esetén a szombathelyi együttes a svéd Elfsborggal találkozik. Ha létrejön a svédek elleni meccs, a Haladás idegenben kezd.

A bajnoki ezüstérmes Újpest a román Steaua Bucuresti csapatával került szembe a selejtező 2. fordulójában, míg a Haladás Az újpestiek idegenben kezdik a párharcot július 16-án, a visszavágóra pedig egy héttel később Magyarországon kerül sor.

a bajnokok ligája selejtezőjében

1. forduló (június 30./július 1., július 7./8.):
Sant Julia (andorrai)-Tre Fiori (San Marinó-i)
Hibernians (máltai)-Mogren (montenegrói)

2. forduló (július 14./15.-július 21./22.):
DVSC-TEVA-Kalmar FF (svéd)
KF Tirana (albán)-Stabaek (norvég)
Salzburg (osztrák)-Bohemians (ír)
FC Köbenhavn (dán)-Hibernians/Mogren
Levszki Szófia (bolgár)-Sant Julia/Tre Fiori
Maccabi Haifa (izraeli)-Glentoran (északír)
Wisla (lengyel)-Levadia Tallinn (észt)
Makedonija Szkopje (macedón)-BATE (fehérorosz)
Ventspils (lett)-Dudelange (luxemburgi)
Hafnarfjördur (izlandi)-Aktobe (kazah)
Inter Turku (finn)-Sheriff Tiraspol (moldovai)
Ekranas (litván)-FK Baku (azeri)
Zrinjski (bosznia-hercegovinai)-Slovan (szlovák)
Georgia Tbiliszi (grúz)-NK Maribor (szlovén)
Pjunik Jereván (örmény)-Dinamo Zagreb (horvát)
Rhyl (walesi)-Partizan Beograd (szerb)
Streymur (feröer-szigeteki)-APOEL Nicosia (ciprusi)
A párharcok győztesei (17 csapat) a harmadik selejtező körbe jutnak, melynek sorsolását július 17-én tartják. A főtáblára kerülésért zajló negyedik forduló sorsolását augusztus 7-én rendezik.

Európa Liga, sorsolás
Selejtező, 1. forduló (július 2.-július 9.):
Haladás-Irtis Pavlodar (kazah)
Selejtező, 2. forduló (július 16.-július 23.):
Steaua (román)-Újpest
Elfsborg (svéd)-Haladás/Irtis Pavlodar

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik