Élet-Stílus

Mégsem perelnek Mosley-ék

A péntekihez képest vasárnap már jóval békülékenyebb hangot ütött meg Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, aki a Brit Nagydíjon azt mondta: a szervezet inkább tárgyalna a nyolc "renitens" Forma-1-es csapattal, mintsem perelné őket.

“Folyamatosan egyeztetünk, csak idő kérdése, és minden rendben lesz – mondta Silverstone-ban a brit sportvezető. – Azt hiszem, közel vagyunk a megállapodáshoz, hiszen csak néhány apróság állja útját a megegyezésünknek. Mi készek vagyunk ezeket tisztázni.”

A FIA pénteken azt közölte, hogy beperli a McLaren-Mercedest, a BMW-Saubert, a Renault-t, a Toyotát, a Brawn GP-t, a Ferrarit, a Red Bullt és a Toro Rossót, valamint az ezeket tömörítő szervezetet, a FOTA-t, amely csütörtök este bejelentette, hogy nem fogadja el FIA feltételeit a jövő évi szabálymódosításokkal kapcsolatban, és párhuzamos bajnokság megszervezését tervezi. A FIA szerint az istállók, valamint a szervezet számos jogszabályt sértenének ezzel a lépéssel.

A FIA és a FOTA vezetői hónapok óta próbálnak egyezségre jutni a 2010-re tervezett költségvetési plafon bevezetésével kapcsolatban, amelynek lényege: nagyobb fejlesztési és technikai szabadságot kapnának azok az F1-es istállók, amelyek vállalnák, hogy nem költenek többet, mint a nemzetközi szövetség által meghatározott évi 45 millió euró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik