Élet-Stílus

Nadal nem indul Wimbledonban

A tavalyi férfi győztes, világelső spanyol Rafal Nadal térdsérülése miatt úgy döntött, hogy nem lép pályára a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon.

„Pályafutásom legnehezebb döntését hoztam meg: sajnos az idén nem játszom Wimbledonban” – jelentette ki a péntek esti sajtótájékoztatóján a térdsérüléssel bajlódó spanyol játékos.

Rafal Nadal a döntését megelőzően megpróbálkozott a tenisszel, csütörtökön az ausztrál Lleyton Hewitt-tal, majd pénteken a svájci Stanislas Wawrinkával játszott bemutató mérkőzést Londonban, de mindkétszer kikapott, s ezután közölte, hogy idén nem lép pályára a füvespályás Grand Slam-tornán.

„Nem éreztem, hogy nagyon rossz lettem volna, bár az is igaz, hogy messze nem tudtam a legjobb játékomat hozni” – tette hozzá a négyszeres Roland Garos-győztes, aki tavaly Wimbledonban megszakította Roger Federer sikersorozatát.

Az elmúlt 35 évet tekintve egyébként ez mindössze a második eset, hogy a férfi címvédő nem játszik az All England Clubban. 2002-ben a horvát Goran Ivanisevic hagyta ki bajnokként a tornát. Nadal már korábban jelezte: ha nem lesz száz százalékos állapotban, nem száll harcba a címvédésért Wimbledonban.

Nem próbálkozik meg a címvédéssel (MTI/EPA)

Nem próbálkozik meg a címvédéssel (MTI/EPA)

„Senki sem csalódottabb most nálam. Az angol szurkolóknak meg kell érteniük, hogy olyan döntést kellett hoznom, amely számomra a legjobb. Még csak 23 éves vagyok, hosszú pályafutás van még előttem, lesz még alkalmam Wimbledonban játszani. Visszatérek!” – biztatta magát a spanyol klasszis.

A világelső visszalépésével a világranglistán második Federer toronymagas favorittá lépett elő. A svájci játékos – aki június 7-én, Párizsban a 14. Grand Slam-győzelmét aratta – hatodik wimbledoni trófeájáért küzd a hétfőn kezdődő tornán.

Federer sajnálja

„Rafának járna, hogy hétfőn megnyissa a tornát. Bajnokként rászolgált erre. De természetesen nagyon jól esik, hogy a szervezők választása rám esett, így én játszhatok a nyitómeccsen” – mondta a svájci klasszis. „Most nem jöhet össze kettőnk döntője, mint az utóbbi három évben. Emiatt csalódott vagyok, mert szerettem volna ellene játszani.
Ő a legfőbb riválisom” – tette hozzá Federer, aki 2003 és 2007 között sorozatban ötször nyert Wimbledonban.

Nadal döntése nyomán átrendeződött a férfi egyes sorsolása. Helyét az ötödikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potro veszi át a táblán, ő eredetileg az alsó ágra került. Del Potro első ellenfele a ranglistán 49. francia Arnaud Clement lesz.

Nadal visszalépése után a német Nicolas Kiefer 33. kiemelt lett, a brazil Thiago Alves pedig szerencsés vesztesként felkerült a 128-as főtáblára. Első kiemelt nem lesz az idei tornán.

Bartoli is visszalép?

Veszélybe került a szereplése a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon Marion Bartolinak, a női egyes két évvel ezelőtti döntősének, miután pénteken, az eastbourne-i viadal elődöntőjében combsérülést szenvedett. „Ha húzódás, akkor nem sok esély van arra, hogy a jövő héten játszani tudjak” – mondta szomorúan a francia játékos, akit a 12. helyen emeltek ki a londoni Grand Slam-tornán. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik