Élet-Stílus

Újraalakul a Dinamit

„Jó ez a zsíroskenyér, az anyám kente tegnap délután” – énekelte a nyolcvanas évek elején Vikidál Gyula a Dinamit zenekar élén. 2009-ben újjáalakul az együttes, de már nem Vikidál énekli majd az örökbecsű sorokat.

1979-ben alakult és három évig működött a Dinamit zenekar, számos klasszikus magyar dalt írtak, miközben – mint később kiderült – Dalos fedőnévvel az énekes személyében besúgó is volt köztük. Idén ősszel az eredetitől némileg különböző felállásban alakul újra az együttes, koncerteznek régi számokkal és két újjal – adta hírül a quart.hu.

A Skorpió három tagjához (Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula, Németh Gábor) Vikidál Gyula (P.Mobil) és Németh Alajos (Mini) csatlakozott 1979-ben, az így létrejött szupergrup három évig működött, két nagy és két kislemezt készített. Állítólag a Tinédzser dal volt az a kislemez, ami a magyar történelem folyamán a legnagyobb példányszámban kelt el. Ebben hangzik el a másik rockszöveg-történeti gyönygyszem, szintén a kaja-témakörben: „Az iskolába tízórait nem viszek, lesz majd másnak, attól én is kérhetek”. (Hallgassák meg!)

Újraalakul a Dinamit 1

A Dinamit harminc évvel megalakulása után tér vissza, egészen pontosan a következő felállásban: Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula, Zselencz László, Németh Gábor, valamint Kálmán György énekes, aki az “elfoglaltságai miatt” a közreműködést nem vállaló Vikidál Gyulát helyettesíti. Ősztől turné a régi slágerekkel, illetve két új dalt is bemutat majd a régi-új együttes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik