Élet-Stílus

A pénz miatt visszavonulót fújt a Gyöngyös

Anyagi okok miatt nem indul a férfi élvonalbeli bajnokságban és a Kupagyőztesek Európa Kupájának következő kiírásában a Gyöngyösi Főiskola kézilabdacsapata.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Gyöngyös jelezte, hogy a főszponzor, valamint a helyi önkormányzat támogatása ellenére sem lehetséges a továbbiakban a biztonságos és színvonalas szereplés – az NB I-ben való indulás nem garantált.

„Ebben a helyzetben a játékosokkal, edzőkkel további szponzorokkal felelőtlenség bármilyen szerződés megkötése. Ezért a GYFKK korábbi nyilatkozatával ellentétben nem kíván indulni az első osztályban és a nemzetközi kupában sem” – áll a gyöngyöseik szövetségnek elküldött hivatalos közleményében.

A Gyöngyös a 11., kieső helyen végzett a legutóbbi idényben, így elvileg nem is vehetne részt az élvonal küzdelmeiben, a feljutó Pécs azonban egyelőre nem jelezte, hogy vállalja-e a szereplést a legjobbak között.

Amennyiben ezt június 30-ig nem teszi meg, vagy visszalép, a gyöngyösi csapat lenne a kedvezményezett, ám a mostani bejelentés alapján ezzel a lehetőséggel nem kíván élni.

A KEK-indulást az Magyar Kupa-bronzéremmel érdemelte ki a gárda, de ez a jog most átszállt az MK-negyedik, az előző idényben még másodosztályú FTC-Cityline alakulatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik