Élet-Stílus

Czink világkasszis ellen kezd Wimbledonban

A 30. kiemelt Szávay Ágnes a belga Kirsten Flipkens, míg Czink Melinda a korábbi wimbledoni bajnok, ezúttal a 17. helyen rangsorolt francia Amélie Mauresmo ellen kezd a hétfőn rajtoló angol nyílt teniszbajnokság 128-as főtábláján.

Czink alaposan belehúzott, mivel a korábbi világelső, korábbi Australian Open- és Wimbledon-bajnok francia Amélie Mauresmóval kell megküzdenie a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokság első fordulójában, a 64 közé jutásért.

A világranglistán 54. magyar és a francia klasszis (17.) eddig egyszer, a 2005-os wimbledoni torna első körében találkozott, és akkor Maresmo két szettben nyert. Most is ő az esélyes.

Czink Melindának nem volt szerencséje a sorsolással (MTI/EPA)

Czink Melindának nem volt szerencséje a sorsolással (MTI/EPA)

A 30. kiemelt Szávaynak mindenesetre könnyebb dolga lesz, hiszen Kirsten Flipkens jelenleg a 115. helyen áll a rangsorban, idén 9 győzelem mellett már 12-szer szenvedett vereséget – a világranglistán 29. magyar játékossal először találkozik majd.

A tavalyi győztes Venus Williams – akit Szávay legyőzött a Roland Garroson – a svájci Stefanie Vögelével találkozik a 64 közé jutásért, míg a férfiaknál címvédő spanyol Rafael Nadalt a francia Arnaud Clément-nal sorsolták össze. A térdsérüléssel kezelt világelső ugyanakkor péntek este dönti el, hogy indul-e.

A Wimbledonban már ötször diadalmaskodó, a 15. Grand Slam-sikerére hajtó svájci Roger Federer a tajvani Lu Jen-hszun ellen kezdi meg a menetelését.

Három magyaros párosért szoríthatunk

Ami a párosokat illeti, az érdekelt három magyar közül Szávay a tajvani Csan Jung-csennel az oldalán a Vera Dusevina, Tatyjana Perebijnisz orosz, ukrán duót kapta, Czink és a dél-afrikai Natalie Grandin a 12. helyen kiemelt Anna-Lena Grönefeld, Vania King német, amerikai kettőssel csap össze, míg Marosi Katalin és a román Edina Gallovits ellenfele a Maria Elena Camerin, Anna Csakvetadze olasz, orosz páros lesz a wimbledoni torna nyitó fordulójában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik