Élet-Stílus

Parker duplájával nyert a házigazda – videó

A házigazda dél-afrikai válogatott Bernard Parker két góljával magabiztos győzelmet aratott Új-Zéland ellen a Konföderációs Kupa A csoportjában.

Az Irak elleni nyitó mérkőzésen valamennyi lehetőségét elpuskázó, emígy gól nélküli döntetlent elért Dél-Afrika végig fölényben játszott, és a helyzetei közül kettőt értékesítve magabiztos győzelmet aratott a gyengén muzsikáló Új-Zélanddal szemben, amely a spanyolok elleni méretes zakó (0-5) után már a második vereségét szenvedte el a Konföderásciós Kupán.

A házigazda „Bafana Bafana” mindkét gólját Bernard Parker szerezte. A Crvena zvezda 23 éves támadója a 21. percben volt először eredményes, Tsepo Masilela baloldali beadása után lőtt a kapuba – Glen Moss ugyan hozzáért a labdához, de védeni nem tudott. Mint ahogy az 52. percben sem: Masilela szélről belőtt labdája Parker lábáról a bal alsó sarokba vágódott.

Simán nyertek a dél-afrikaiak (MTI/EPA)

Simán nyertek a dél-afrikaiak (MTI/EPA)

Parker könnyen triplázhatott volna, csakhogy később góllal kecsegtető fejesét Moss hárította. A csatár ezzel együtt boldog volt a lefújás után: „Elsősorban az edzőknek, Joel Santanának szeretnék köszönetet mondani, amiért bízott bennem, s a kezdőbe állított. Nagy önbizalommal és jól játszottunk”.

A csoportot a hatpontos spanyolok vezetik, Dél-Afrika négy ponttal a második helyen áll. A két csapat egymással találkozik az utolsó körben, míg Új-Zéland Irakkal csap össze.

A csoport, 2. forduló:
Dél-Afrika – Új-Zéland 2-0 (1-0)
Rustenburg, 37 ezer néző, v.: Archundia (mexikói)
Gól: Parker (21., 52.)
Dél-Afrika: Khune – Gaxa, Mokoena, Booth, Masilela – Sibaya, Dikgacoi, Mhlongo, Modise -Parker (Tshabalala, 81.), Fanteni (Mashego, 61.)
Új-Zéland: Moss – Lochhead, Elliott, Vicelich, Brown, (Oughton, 55.) – Smeltz, Christie, Bertos (James, 66.), Killen – Mulligan, Boyens

Korábbi eredmény:
Spanyolország-Irak 1-0

Az állás:
1. Spanyolország 6 pont
2. Dél-Afrika 4
3. Irak 1
4. Új-Zéland 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik