Élet-Stílus

Lothar Matthäus a hét vesztese

A hét vesztesének nevezte Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát a Kicker. A német szakembert alaposan felbőszítette a Bielefeld elnöke, aki szerint még nincs helye a Bundesligában a válogatottsági rekordernek.

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya dühösen reagált csütörtökön az élvonalból kiesett Arminia Bielefeld elnökjelöltjének becsmérlő szavaira.

Bár a klub a közelmúltban megkezdte az egyeztetést a 48 esztendős szakemberrel, a megüresedett vezetői posztra egyedül pályázó Klaus Daudel kijelentette: “Ilyen helyzetben ismeretesen sok hívatlan vendég bukkan fel. Matthäus úr szerintem belátható ideig nem fog szerepet játszani a Bundesligában. Nálunk sem.”

Lothar Matthäus a hét vesztese 1

A német válogatottsági rekorder – akinek az FC Fehérvár kétéves vezetőedzői szerződést ajánlott – ingerülten fogadta a nem éppen hízelgő véleményt: “Nincs arra szükségem, hogy olyan emberek piszkolják be a nevemet, akik semmit sem értek el a futballban, mégis unintelligens megjegyzéseket tesznek. Elnézve az ottani munkát, nem is csodálom, hogy az Arminia kiesett az első osztályból. Ha végbemegy náluk egy professzionális szerkezetváltás, hívjanak fel telefonon.”

A Kicker eközben a hét vesztesének titulálta Matthäust. A tekintélyes német sportmagazin csütörtöki tárcájában arra utalt, hogy a korábbi kiváló futballista – aki külföldön már több helyütt is edzősködött – a Bundesligában nem kell senkinek. A Bundesligában már többször szóba került, végül azonban senki nem “vitte el” – írta a lap, amely az okokkal kapcsolatban nem bocsátkozott találgatásokba.

Berzi Sándor, a fehérváriak ügyvezetője kedden az MTI-nek azt mondta: amint azt korábban jelezték, péntekre várják Magyarországra Matthäust, s remélhetőleg akkor a szóbeli megállapodásuknak megfelelően a szerződést is aláírják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik