Élet-Stílus

Hetedik főtitkárját fogyasztotta el Kisteleki

Elbert Gábor közös megegyezéssel távozik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkári posztjáról.

“Kisteleki István elnökkel nem egyezett a véleményünk a főtitkár feladatköréről. Ő végrehajtó személyként gondolkodik a pozícióról, míg magam alkotói tevékenységnek látom” – magyarázta a válást Elbert Gábor az MTI-nek.

Az időzítéssel kapcsolatban megjegyezte, azért most távozik, mert jelenleg nem zajlik a bajnokság, válogatott meccs sincsen, így nem okoz kárt a főtitkári pozíció megüresedése. Jövőjével kapcsolatban a korábbi sportszakállamtitkár annyit mondott, hogy egyelőre nem tudja, hol vállal szerepet, de nem a politikában.

Kisteleki István 2006 óta az MLSZ elnöke, s azóta Elbert a hetedik főtitkár, aki távozik a posztról, de közel tíz hónapos munkájával a legtovább ő “bírta” ebben a pozícióban.

“Sajnálattal vettem tudomásul a történteket – nyilatkozta Kisteleki István. – Határozott álláspontom a főtitkár nyilatkozatával kapcsolatban az, hogy nem véleménykülönbség kérdése munkakörének pontos meghatározása, mert azt egyértelműen rögzíti az MLSZ alapszabályának 43. paragrafusa. Megértem azt, ha valakinek egyéb elképzelése van, de alapvető törekvése volt az MLSZ-nek az elmúlt 3 évben, és a továbbiakban is az, hogy azt a rendet, amelyet szeretne megkövetelni a labdarúgás szereplőitől, az MLSZ-en belül is érvényesítsük.”

“Számomra nem kérdés az, hogy ezt hány főtitkárváltás oldja meg, kizárólag arra törekszem, hogy azok a célkitűzések, amelyeket az elnökség megfogalmazott, mindenképpen érvényesüljenek és úgy tapasztalom, hogy az elért eredmények az utóbbi időben ezt egyértelműen alátámasztják” – tette hozzá a szövetség elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik