Élet-Stílus

Barcelonából erősített a Malaga, Rossit a Juve vinné

Két kiváló focistát igazolt a Premier League újonca, négy játékosát is elveszítette a ghánai válogatott, megtartotta fiatal tehetségét a holland bajnok. Rövid focihírek.

Transzfer zóna

A Premier League-be frissen feljutott Wolverhampton Wanderers 3 millió euróért megvásárolta a Crvena Zvezda középpályását, Nenad Milijast. A 26 éves szerb irányító négy évre írt alá új csapatánál. Milijas az elmúlt szezonban 30 meccsen 18 gólig jutott a szerb bajnokságban.

Ugyancsak a Wolverhampton játékosa lesz ősztől Marcus Hahnemann. Az amerikai kapust a Readingtől szerezte meg az újonc. A 37 éves Hahnemann legutóbb a 2006/07-es idényben védett a Premier League-ben, nem is rosszul: szezon végén 139 hárítással ő lett a liga legtöbb lövést fogó kapusa.

Rangelov (b) marad a német élvonalban (mti/epa)

Rangelov (b) marad a német élvonalban (mti/epa)

A Borussia Dortmund négy évre szerződtette Dimitar Rangelovot, a Bundesligától búcsúzó Energie Cottbus csatárát. A sárga-feketék 1,2 millió eurót fizettek a 26 éves bolgár támadóért. Rangelov Kevin Grosskreutz és Markus Feulner után a dortmundiak idei harmadik új igazolása.

Argentin védőt igazolt a görög Arisz Szaloniki. Carlos Arano minden hírverést nélkülözve, meglepetésre igazolt a korábbi háromszoros görög bajnokhoz. A 29 éves védő az előző idényt az argentin Huracán együttesénél töltötte, de játszott a Siena, a Perugia, a Racing, a Polideportivo Ejido és az Estudiantes csapataiban is.

A Malaga leigazolta a Barcelona 22 éves középpályását Xavi Torrest. A katalán játékos négyéves kontraktust kötött az andalúzokkal. Torres felnőtt pályafutásának nagy részét Pep Guardiola tanítványaként a Barcelona B-ben töltötte, de a Villarreal akadémiájáról került a katalán fővárosba.

A héten aláírja új, öt évre szóló szerződését az AZ Alkmaarnál Sebastien Pocognoli. A 21 éves balhátvéd szóban már megegyezett a holland bajnokkal a folytatásról. A belga játékosról korábban elterjed a hír, hogy a Primera Divison újoncánál, a Real Zaragozánál folytatja pályafutását.

Válogatott hírek

2010. március 3-án barátságos mérkőzést vív egymással Spanyolország és Franciaország Párizsban. A két együttes legutóbb 2008 februárjában csapott össze Malagában, azt a találkozót 1-0-ra Spanyolország nyerte.

Négy játékosát is kénytelen lesz nélkülözni Milovan Rajevak, Ghána szövetségi kapitánya, a szombati, Szudán elleni vb-selejtezőn. Stephen Appiah (Fenerbahce), Sulley Muntari (Milan), Baffour Gyan (Saturn) sérülés, John Paintsil (West Ham) pedig sárgalapos eltiltás miatt hagyja ki a találkozót. Ghána két mérkőzés után hat ponttal élen áll a csoportjában.

Napi ajánlat

A Sky Sport értesülései szerint a Juventus hivatalosan is ajánlatot tett Giuseppe Rossiért a Villarrealnak. A Zebrák 17 és 21 millió euró közötti összeget adnának az olasz támadóért, valamint felajánlották a spanyoloknak David Trezeguet játékjogát is. A Villarreal egyelőre nem kommentálta a hírt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik