Élet-Stílus

A világ öt legbénább tizenegyese – videó

A FigyelőNet összegyűjtötte és rangsorolta a legbénább tizenegyeseket. A bakiparádéban olyan kiváló játékosok is feltűnnek, mint Francesco Totti, John Terry és Robert Pires - persze ezekre a mozzanatokra aligha lehetnek büszkék.

5. Francesco Totti (AS Roma)

A kiváló rúgótechnikájáról ismert, a büntetőket általában biztos lábbal értékesítő Francesco Totti erre a jelenetre aligha lehet büszke. A csehszlovák Antonín Panenkát próbálta meg utánozni egy Lecce elleni bajnoki találkozón, csakhogy nem járt sikerrel: nemes egyszerűséggel a kapus kezébe emelte a labdát…

4. John Terry (Chelsea)

A Mr. Chelsea-nek becézett védő könnyen a mennybe juthatott volna a csapatával együtt, ehhez csak a kapuba kellett volna küldenie a labdát a moszkvai BL-döntőt lezáró büntetőpárbaj során, csakhogy a lövés pillanatában elcsúszott – végül a Manchester Unitedé lett a legrangosabb európai klubtrófea.


3. William (Botafogo)

A Botafogo játékosa ugyan elküldte a másik irányba a kapust, de olyan rosszul lőtte a büntetőt, hogy hálóőrnek bőven volt ideje átérni, majd szépen ráfeküdt a labdára. Ahogy Terry esetében, a csapat nagy árat fizetett a hibáért: elbukott a Fluminensével szemben a 2006-os Copa Sudamericanában.

2. Robert Pires (Arsenal)

Robert Piresnek túlságosan snasz lett volna egyszerűen a kapuba helyezni, inkább Thierry Henryval akart gólt rúgatni egy Manchester City elleni bajnokin – le akarta gurítani a társnak a labdát… De a két francia számításába hiba csúszott, a vicces jelenetsor végén ráadásul az ellenfél jöhetett szabadrúgással.

1. Pat Nevin (Chelsea)

A büntetőt lehet rosszul rúgni, aligha vitás, no de ennyire?! A korábbi skót válogatott játékos gyenge lövésének hárításához nem kellett bravúr a kapustól, csupán el kellett dőlnie. Nevint ugyanakkor világszerte ismerté tette az elrontott tizenegyes…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik