Élet-Stílus

Versenycsúccsal győzött Pars Krisztián

Az ostravai Aranycipő elnevezésű atlétikai verseny első napján Pars Krisztián - rövid időn belül másodszor is - legyőzte az olimpiai bajnok Primos Kozmust férfi kalapácsvetésben.

A ragyogó sorozatot produkáló szombathelyi atléta, aki négy dobásával is nyert volna, háromszor repítette a sportszert 80 méter fölé. Harmadik kísérletével (80,68 m) megjavította Kozmus tavaly elért versenycsúcsát (80,27), és hatodikra még ezt is megfejelte a 80,71 méteres teljesítménnyel.

Versenycsúccsal győzött Pars Krisztián 1

Pars hat napja, a lengyelországi Bydgoszczban utasította maga mögé a szlovének klasszis dobóját, ott a magyar atléta 80.19 méterrel diadalmaskodott. A pekingi ötkarikás bajnok Kozmus a keddi versenyen az ötödik helyen végzett (76,53 m).

A nők viadalát, amely Skolimowska emlékverseny volt, a fiatalon elhunyt kiváló dobónő honfitársa, Anita Wlodarczyk szintén versenyrekorddal nyerte (76,59).

A szerdai gála nem mindennapi mezőnyt állít rajthoz, élen a háromszoros olimpiai bajnok jamaikai sprinter Usain Bolttal. Az előzetes rajtlistán több magyar atléta is található: Kazi Tamás 800 méteren, Kiss Dániel és Baji Balázs 110 m gáton, Papp Krisztina pedig 5000 méteren indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik