Élet-Stílus

Egymást rúgták le a spanyol sztárok

Niko Kovac ősztől edzőként is bemutatkozik Salzburgban, Juninho évi 2,5 millióért focizhat a Közel-Keleten. A spanyol focisták edzésen egymást aprították. Rövid focihírek.

Üzleti negyed

Három évre a Fulhamhez igazolt Stephen Kelly, a Birmingham középhátvédje. A 14-szeres ír válogatott 2006 júliusa óta szerepelt a birminghamieknél, de a legutóbbi szezont a Stoke City-nél töltötte kölcsönben. Kelly a Fulham első nyári igazolása.

A következő szezontól a Heerenveen játékosa lesz Michal Papadopulos. A 24 éves cseh csatár öt évre írt alá új csapatánál. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hollandok mennyit fizettek a Mlada Boleslávnak a játékosért. Papadopulos az elmúlt szezonban 29 meccsen 10 gólt lőtt a cseh bajnokságban. A támadó 2003-ban szerepelt már az Arsenal együttesénél is.

Juninho a Közel-Keleten? (mti/epa)

Juninho a Közel-Keleten? (mti/epa)

Visszatér hazájába Joshito Okubo, a Wolfsburg japán támadója. Okubo az elmúlt hat hónapban mindössze kilenc mérkőzésen léphetett pályára a német bajnoknál. A 27 éves csatár korábbi együtteséhez, a Vissel Kobéhez csatlakozik a J-League-ben.

Valószínűleg a katari Al-Garaffánál folytatja pályafutását Juninho Pernambucano. Az elmúlt nyolc évben a Lyonnal hét bajnoki címet szerző középpályás kedden délután érkezett a Közel-Keletre, hogy megegyezzen a klub vezetőivel. A brazil fizetése a hírek szerint évi 2,5 millió euró lenne, ami rekordnak számít a Perzsa-öbölben. Az katariak terveit Juninho ügynöke szerint, már csak a Lazio vagy a Genoa esetleges kedvezőbb ajánlata hiúsíthatja meg.

Edzőfront

A Celtic hivatalosan is megerősítette, ősztől Tony Mowbray irányítja az együttest. A korábbi West Bromwich-edző egy évre írt alá a skót sztárcsapatnál. A hírek szerint a Celtic 2 millió fonttal kárpótolja a West Bromot az edző (és szinte teljes stábja) elcsábításáért.

Új feladatot kapott a Red Bull Salzburgnál Niko Kovac. A visszavonulását május 29-én bejelentő középpályás a következő szezontól az ifjúsági csapat trénere lesz. A 37 éves egykori horvát válogatott két évre kötelezte el magát az osztrák bajnoknál.

Gyengélkedő

A spanyol válogatott keddi edzésén térdsérülést szenvedett Cesc Fabregas. A középpályás Xabi Alonso becsúszása után sérült meg. Nem ez az első eset, hogy a két játékos összecsapásából komolyabb probléma adódik, 2008 decemberében egy Arsenal-Liverpool bajnokin ugyancsak Alonso tette több hétre harcképtelenné Fabregast.

Az edzésen szintén megsérült Santi Cazorla, a Villarreal középpályását is egy liverpooli, Albert Riera rúgta le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik