Élet-Stílus

15 milliárdot ajánlottak Ribéryért

A német sajtó keddi "kalkulációja" után, amely szerint 60 millió euró feletti összeg győzné meg a Bayern Münchent az üzlet jövedelmezőségéről, a Real Madrid 55 milliós (15,5 milliárd forint) ajánlatot tett a bajoroknak Franck Ribéryért, a francia válogatott karmesteréért. Közben Franz Beckenbauer újra kijelentette, ha Ribéry menni akar, foglalkozni kell a kérdéssel.

Az As című spanyol sportnapilap honlapja szerint Florentino Pérez, a spanyol királyi klub régi-új elnöke rukkolt elő a konkrét összeggel azt követően, hogy Jorge Valdano klubigazgató még általánosságban szólva úgy fogalmazott: a Bayern csak “csillagászati összegért” engedné el francia irányítóját.

Az újság kevésbé óvatosan azt írta szerdán, hogy a középpályás a Real játékosa lesz, mert megítélése szerint az 55 millió már elegendő elengedéséhez. Az már viszont a találgatás szférájába tartozik, hogy a pénz mellett kapna-e a német együttes labdarúgó(ka)t is a Real Madridtól. Állítólag a spanyol klub szívesen túladna holland különítményének több tagján, így a középpályás Wesley Sneijderen és Rafael Van der Vaarton is, ráadásul nevezettek jövetelét örömmel venné a Bayern ugyancsak holland vezetőedzője, Louis Van Gaal, csakhogy az érintettek a hírek szerint maradni akarnak.

15 milliárdot ajánlottak Ribéryért 1

Ami tény, a Real Madrid a múlt héten 67 millió euróért leigazolta az AC Milantól a brazil játékmester Kakát, s kész ténynek tekintendő az is, hogy 94 millió eurós rekordösszegért a királyi klubhoz kerül át a portugál Cristiano Ronaldo a Manchester Unitedtól. Vagyis Ribéry a harmadik új galaktikus lenne Florentino Péreznek, a Real elnökének friss “beszerzési listáján”. A francia futballista a maga részéről nyilvánvalóvá tette: ha egyáltalán mennie kell, nála csakis a Real jöhet szóba új csapatként.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője kedden azt mondta, Ribéry nem eladó. Beckenbauer klubelnök azonban a szerdai Sport Bildben már másként fogalmazott: “Ha feltétlenül menni akar, foglalkoznunk kell a témával.”

spanyol futballistát vegyenek

Fernando Torres szerint inkább spanyol labdarúgóra kellene költeni azt a 94 millió eurót, amit a Real Madrid ajánlott Cristiano Ronaldóért a Manchester Unitednek. “Cristiano Ronaldo nem hétköznapi játékos és valószínűleg megéri még ezt a nagy pénzt is, de jobb lenne ekkora összeget inkább egy spanyol labdarúgó megszerzésére fordítani. A gond az, hogy nem tudjuk piaci értékük szerint megbecsülni a mi játékosainkat” – nyilatkozta az olasz lapnak a csatár, aki a Konföderációs Kupa vasárnapi nyitónapján mesterhármassal vette ki részét az Új-Zéland felett aratott 5-0-s spanyol diadalból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik