Élet-Stílus

Utcára vonultak a sevillai szurkolók

Több mint 60 ezer szurkoló követelte hétfőn este a spanyol labdarúgó élvonalból kiesett Real Betis elnökének távozását. A drukkerek Manuel Ruiz de Loperát okolják a csapat kieséséért.

A felháborodott hívek végigvonultak Sevillán, majd megszállták Manuel Ruiz de Lopera házának környékét, neki róják fel, hogy a csapat búcsúzott az első osztálytól.

Az együttes a bő két héttel ezelőtti utolsó fordulóban, a Valladolid elleni hazai 1-1-gyel pecsételte meg sorsát, és hét szezon után volt kénytelen elköszönni a Primera Divisióntól.

Utcára vonultak a sevillai szurkolók 1

A szenvedélyek a meccs lefújása után csaptak igazán magasra az elnökről elnevezett stadionban: a dühödt drukkerek megpróbáltak betörni a klub székházába és a VIP-szektorba is, hogy a vezetőkön vegyenek elégtételt, de a rendőrség közbeavatkozott. Az összetűzések később az utcán folytatódtak.

De Lopera 1992 óta vezeti a sevillai klubot, a Betis azóta 2005-ben megnyerte a spanyol Király Kupát, szerepelt a Bajnokok Ligájában (2005/2006), de 2000-ben egy évre ki is esett az első osztályból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik