Élet-Stílus

Liverpool: Johnson jön, Gerrard 2013-ban mehet

A Liverpool labdarúgócsapata leigazolta a Glen Johnsont, a Portsmouth angol válogatott védőjét. A klub csapatkapitánya, Steven Gerrard pedig bejelentette, hogy 2013-ban, amikor is lejár az aktuális szerződése, valószínűleg visszavonul.

A Liverpool nyerte meg a Glen Johnson kegyeiért folytatott versenyfutást a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel szemben: lapértesülések szerint a Portsmouth elfogadta a Mersey-parti klub 17, más források szerint közel 19 millió fontos ajánlatát.

A 24 éves jobbhátvéd – aki Fabio Capello szövetségi kapitánynál alapember az angol válogatottban – szerdán esik át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd ezt követően, mint a Liverpool első nyári szerzeménye, aláírja a szerződését.

Irány Liverpool (MTI/EPA)

Irány Liverpool (MTI/EPA)

Rafa Benítez menedzser Johnson megszerzése után feltehetőleg túlad Andrea Dossenán, de egy másik hátvéd, Alvaro Arbeloa távozása sem elképzelhetetlen. Utóbbit a Real Madrid vinné – a hírek szerint nyolcmillió fontért.

Johnson pályafutása során a West Hamben és kölcsönben a Millwallban is megfordult, később, 2003-ban pedig a Chelsea-hez igazolt. A londoni együttes három év után előbb kölcsönadta, majd négymillió fontért végleg eladta őt a Portmouthnak. A Pompey-val januárban ugyan újabb négyéves szerződést kötött, de vonzotta a BL-szereplés, ezért igazolt a Liverpoolhoz.

A Liverpoollal kapcsolatos további hír, hogy Steven Gerrard csapatkapitány elképzelhetőnek tartja, hogy 2013-ban, amikor is lejár az aktuális szerződése, felhagy a labdarúgással.

„33 éves leszek akkor, és nem tudom, hogy szeretném-e tovább folytatni” – mondta a klub emblematikus figurája, aki leszögezte, nem akar más klubban futballozni, hűséges a ‘Poolhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik