Élet-Stílus

A Celtictől igazolt edzőt az Újpest

A skót William McStay lesz a labdarúgó Soproni Ligában második helyen záró Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője, a munkáját Aczél Zoltán segíti majd.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, a jelek szerint már eldőlt, hogy a skót Celtic Glasgow tartalékegyüttesének trénere, William McStay lesz az Újpest FC vezetőedzője.

A sportnapilap értesülése szerint a skót tréner – akinek hétfőig kellett választ adnia a fővárosi klub vezetőinek – szóban már megállapodott a lila-fehérekkel, s a munkáját a korábban a REAC és a Siófok csapatánál dolgozó Aczél Zoltán segíti Újpesten.

Egyébként brit lapinformációk is alátámasztják a Nemzeti Sport értesüléseit. Számos szigetországi újság is beszámol arról, hogy „Neil Lennon lehet a jövőben Celtic Glasgow második csapatának szakvezetője a magyar Újpesthez távozó McStay helyett”.

A Wikipedia pedig már az Újpest trénereként „mutatja be” a 47 éves William McStayt, aki futballistaként a Celtic, Huddersfield Town, Notts County, Hartlepool United, Partick Thistle, Kilmarnock csapataiban játszott, míg edzőként a Celtic tartalékegyüttese előtt, 1992 és 1994 között a Sligo Roverst irányította, és az ír egylettel bajnok és kupagyőztes is volt.

William McStay a belga Valére Billen után a második külföldi edző a 20-szoros magyar bajnok Újpest kispadján, amelyen legutóbb Szentes Lázár ült, aki az előző szezon végén távozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik