Élet-Stílus

Phelpset két számban is legyőzték

Két döntőben is alulmaradt, és egyformán csak második lett a világ legjobb úszójaként számon tartott amerikai Michael Phelps. Cseh László egyik legnagyobb vetélytársa, Ryan Lochte már most csúcsformában várja a római világbajnokságot.

A 14-szeres olimpiai bajnok a hétvégi, Santa Clara-i GP-n indult, és a nemzetközi viadal vasárnapi fináléiban előbb 100 m gyorson (48.87 mp) kapott ki a kanadai Brent Haydentől (48.44), majd 100 m háton (54.31 mp) veszített a szintén olimpiai bajnok honfitárssal, Ryan Lochte-val (54.15) szemben.

“Mindenki legyőzhető” – vonta meg a mérleget sikere után Lochte, aki amúgy a 200 és 400 m-es vegyesszámokban lehet Cseh László egyik legfőbb vetélytársa a július-augusztusi, római világbajnokságon, miután Phelps – korábbi bejelentésének megfelelően, s elsősorban a 2012-es londoni olimpiát tartva szem előtt – inkább már a rövidebb távokra készül.

Phelps, aki egyenesen a háromhetes coloradói magaslati edzőtáborból érkezett Santa Clarába, a vereségek után fáradtságra panaszkodott: “A legszívesebben hazamennék, hogy a saját ágyamban alhassak” – mondta. Phelps edzője, Bob Bowman mindenesetre bizakodó: “Javult 100 gyorson, és elég jó volt az ideje 100 háton is” – nyilatkozta.

A csúcsformára nem is most van szükség, hanem az olasz fővárosban, s a vb-t megelőző, arra selejtező amerikai országos bajnokságon, Indianapolisban, július 7. és 11. között.

A viadalon amúgy vasárnap leginkább a zimbabwei Kirsty Coventry remekelt, aki a világ idei legjobbjával – 2:06.99 perccel – nyert 200 m háton, jóllehet elmaradt saját világcsúcsától (2:05.24), amivel tavaly nyáron, Pekingben olimpiai aranyérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik