Élet-Stílus

MU: Vidics és Neville nem enged a csábításnak

Cristiano Ronaldóval ellentétben a csapatkapitány Gary Neville és az év legjobb „vörös ördögének" megválasztott Nemanja Vidics is hűséges az angol bajnokhoz.

A csapatkapitányt az élvonaltól elbúcsúzott Middlesbrough látta volna szívesen a soraiban, egyszerre számolt volna vele edzőként és játékosként, ám Gary Neville-nek – aki 1991 óta tartozik a Manchester Unitedhez – esze ágában sincs távozni.

„A szezonban elég sokat játszhattam, és nagyon remélem, a továbbiakban is minél többször számít rám a menedzser. A Manchesterért játszani ma is olyan különleges a számomra, mint amikor iskolás fiúként a klubhoz kerültem” – mondta Neville.

Egy másik hátvédre, a játékosok és a szurkolók által a szezon legjobb manchesteri futballistának megválasztott Nemanja Vidicsre is volt kereslet, a Barcelona és a Real csábította, de a szerb labdarúgó leszögezte, nem követi Spanyolországba a 94 millió euróért a királyi klubhoz igazoló Cristiano Ronaldót.

Nemanja Vidics: biztosan maradok! (MTI/EPA)

Nemanja Vidics: biztosan maradok! (MTI/EPA)

„Sikerült alkalmazkodnom az angol futballhoz, az itteni stílushoz, éppen ezért szóba sem jöhet a váltás. Ehelyett a United jövőbeli sikereire koncentrálok, szerintem a csapat Ronaldo nélkül is képes lesz akár négy trófeát is nyerni a következő szezonban” – mondta az évek alatt alapemberré vált Vidics.

Sir Alex Ferguson menedzser, bár jelenleg Franciaországban déli részén vakációzik, a maga sajátos stílusában válaszolt arra a kérdésre, hogy miért engedte el az aranylabdás Cristiano Ronaldót. „Mert menni akart, ilyen egyszerű ez…” – nyilatkozta tömören a MU skót menedzsere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik