Élet-Stílus

Loeb bukott, tragédia Mexikóban – videó

Belehalt sérülései egy mexikói versenyző, miután a társa kerítésnek nyomta. A rali világbajnokságon Mirko Hirvonen csökkentette hátrányát Loebbel szemben, aki sok másik riválishoz hasonlóan nem tudta befejezni az Akropolisz-ralit.

Tragédiával zárult az autós Nascar Mexico-sorozat vasárnapi, pueblai versenye. Az utolsó körben az élen álló, 33 esztendős Carlos Pardónak nekiütközött egy riválisa, ettől a kerítésnek csapódott és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

A rali világbajnokság hétvégi futamán számos baleset ritkította a mezőnyt, a címvédő Sebastien Loeb már a második napon hatalmasat bukott, és kénytelen volt feladni a versenyt. A francia pilóta egy kanyarban eltalált egy követ, ami megdobta Citroënjét. A kocsi többször is megpördült, szerencsére Loeb és navigátora, Daniel Elena is sértetlenül szállt ki a totálkáros autóból.

A másik citroënes, a spanyol Dani Sordo és Petter Solberg már az első napon befejezte a szereplését. Hirvonen csapattársa, Jari-Matti Latvala még pénteken egy bokorban landolt, ahonnan csak komoly időveszteség árán tudott kikeveredni. A fiatal finn a hátralévő két napban már nem hibázott, és felért a dobogó legalsó fokára. Élete legjobb eredményével a második helyet a francia Sebastien Ogier szerezte meg.

Akropolisz-rali, a vb 7. futama, végeredmény:
1. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (Ford Focus) 4:09:42,5 ó
2. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (Citroën C4) 1:22,9 p hátrány
3. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (Ford Focus) 1:45,0 p h.

A világbajnokság állása 7 verseny után (még 5 van hátra):
1. Sébastien Loeb (Citroën C4) 55 pont
2. Hirvonen 48
3. Daniel Sordo (Citroën C4) 31

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik