Élet-Stílus

Fotópályázaton népszerűsítik Tel-Avivot

Öt nap múlva zárul a Pixrael on-line fotóverseny. Eddig több száz fotó érkezett, és a magyar verseny sikerén felbuzdulva jövőre több ország is csatlakozhat. A 100. születésnapját ünneplő Tel-Avivot bemutató képeket kiállításon mutatják majd be.

A fotópályázatot és kiállítást második alkalommal rendezi meg a Kidma Magyarország más civil szervezetekkel karöltve. A verseny most az alapításának 100. születésnapját ünneplő Tel Aviv-ra fókuszál. A szervező Kidma Zsidó Diákszervezet a közel-keleti világvárosról vár profi és amatőr fotókat.

A legjobb fotókkal várhatóan idén is egy szabadtéri a kiállításon ismerkedhet meg a nagyközönség a Gödör Klub feletti sétányon. A győztes képeket 2009 július közepétől egy hónapig láthatják az érdeklődők.

A pályázat célja, hogy képet adjon Tel Avivról. A Jaffo melletti homokdűnékből alig 100 év alatt Tel Aviv valódi metropolisszá, Izrael gazdasági és a kulturális központjává nőtte ki magát. Tel Aviv több, mint egy város a térképen, lakói közül sokan magyarul is beszélnek. Ráadásul Tel Aviv és Budapest testvérvárosok.

A Pixrael több nemzetközi civil szervezet érdeklődését is felkeltette. Így a magyar verseny mellett hamarosan több európai országban is elindul a pályázat. A külföldi pályamunkákat az adott országban zsűrizik, és állítják ki várhatóan a budapestivel egy időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik