Élet-Stílus

Hirvonen tapad Loebre

A finn Mikko Hirvonen nyerte a görögországi Akropolisz-ralit, a világbajnoki sorozat hetedik versenyét. A finn pilóta hét egységre megközelítette az éllovas Sébastien Loeböt.

A vasárnap véglegessé vált sikerben az is segítette a 28 éves pilótát, hogy az első két napon kiesett a vb-címvédő, s az összetettben vezető francia Sébastien Loeb, valamint a spanyol Dani Sordo és a norvég Petter Solberg is.

A pontverseny éllovasa, Loeb a szombati versenynap első – összességében a verseny hetedik – gyorsasági szakaszán, a 17.25 kilométeres Klenia-Mükéné speciálison egy jobbos kanyarban sodródott ki, majd autóstól legurult a lejtőn.

Citroenje megrongálódott – a vezetőoldalon alaposan behorpadt, s egyik kereke is kitört -, ennek nyomán pedig úgy döntött, hogy nem folytatja a versenyt.

A spanyol Dani Sordo nem sokkal, két szakasszal később egy sziklának ütközött, így ő sem folytatta a versengést.

Hirvonen ismét nyílttá tette a világbajnokságot (MTI/EPA)

Hirvonen ismét nyílttá tette a világbajnokságot (MTI/EPA)

Az akkor Hirvonenhez képest mindössze 21 másodperces hátrányban lévő Petter Solberg privát Citroenje a 11. szakaszon lelassult: a felfüggesztés és a futómű is komoly károkat szenvedett. A norvég így nap végére alaposan visszaesett: a 8. pozícióba – vasárnapra pedig feladta a versenyt.

A karrierje nyolcadik győzelmét arató finn így hétpontosra szűkítette hátrányát a címvédő franciával szemben, egyben megszakította a 2008-s Japán Nagydíj óta tartó nyeretlenségi szériáját.

Rali-vb
Akropolisz-rali, végeredmény:
1. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus) 4:09:42,5
2. Ogier, Ingrassia (francia, Citroen C4) +1:22,9
3. Latvala, Anttila (finn, Ford Focus) +1:45,0
A világbajnokság állása 7 verseny után:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4) 55 pont, 2. Hirvonen 48, 3. Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4) 31

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik