Élet-Stílus

Felfutásra számít a Volkswagen

Nagy felfutásra számít az idén a Volkswagen annak köszönhetően, hogy a német parlament jóváhagyta a roncsprémium alkalmazásának kiterjesztéséről szóló törvényt.

A VW márka értékesítési igazgatója a WirtschaftsWoche beszámolója szerint arra számít, hogy az idén 3,5 millió autót fognak eladni, amire 1999 óta nem volt példa. A növekedést nemcsak a roncsprémium-rendszer meghosszabbításától várják a német autóipari csoportnál, szeretnék maguknak megszerezni az Egyesült Államokban a Chrysler és a General Motors márkakereskedőit is.

Pénteken a német parlament felsőháza (Bundesrat) is jóváhagyta az alsóház (Bundestag) által már elfogadott áprilisban kidolgozott javaslatot.

Jelentős az igény az országban arra, hogy úgynevezett roncsprémiummal ösztönözzék a környezetbarát autók vásárlását, egyben hozzájáruljanak az autópiac élénküléséhez is. A német nagykoalíció ezen igények kielégítése érdekében döntött úgy, hogy további 3,5 milliárd euróval 5 milliárd euróra növelik a roncsprémium év végéig történő kiterjesztéséhez szükséges pénzeszközöket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik