Élet-Stílus

A Ferrari tovább harcol a FIA-val

A Ferrari továbbra sem fogadja el a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) szabálymódosításait, s újra azzal fenyegetőzik, hogy nem indul a jövő évi Forma-1-es sorozatban.

“Vagy megoldjuk ezt a vitát vagy egy saját sorozatot indítunk” – jelentette ki Luca di Montezemolo, az olasz istálló elnöke Le Mans-ban, ahol a 24 órás futam díszvendégeként van jelen.

“Nem veszünk részt a következő világbajnokságon, ha a szabályok így maradnak, s nem veszik figyelembe a Ferrari érdekeit” – nyilatkozott Montezemolo egy nappal azután, hogy nyilvánosságra hozták a jövő évi nevezési listát, amelyen mind a tíz idei csapat szerepel.

Montezemolo (középen) egyre inkább távolodik a Forma-1-től (MTI/EPA)

Montezemolo (középen) egyre inkább távolodik a Forma-1-től (MTI/EPA)

A Ferrari elnöke úgy vélte, hogy a Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) elég erős, hogy eredményt érjen el Max Mosley FIA-elnökkel szemben.

A csapatok és Mosley között hónapok óta zajlik a vita, mert a szövetség jövőre be szeretné vezetni az úgynevezett költségvetési sapkát. Ennek lényege, hogy nagyobb technikai és fejlesztési szabadságot kapnak azok az istállók, amelyek elfogadják, hogy egy
évben nem költenek többet, mint a FIA által meghatározott 40 millió font.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik