Élet-Stílus

Schumachert is kiakasztotta Mosley

A hétszeres világbajnok is nonszensznek tartja Max Mosley reformterveit, amelyekkel elűzheti a Ferrarit és a többi nagy csapatot a Forma-1-ből.

A Ferrari honlapján megjelent videointerjúban a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher is arról beszél, hogy a Forma-1 elképzelhetetlen a Ferrari és a többi gyári csapat nélkül, Max Mosley egyik évről a másikra bevezetendő költségplafonja pedig nem megváltást hoz, hanem pusztuláshoz vezet.

“Nem valami kellemes helyzetet látunk, főleg, hogy imádom ezt a sportot, amelyben az életem nagy részét töltöttem. Ha az ember a Ferrarira gondol… Ez a név nagyon fontos, nagyon sokat jelent a sport számára. A Forma-1 tette naggyá, de közben maga is hozzájárult a Forma-1 növekedéséhez.”

“A Ferrari nélkül elképzelhetetlen a Forma-1, ahogy a többi, régóta részt vevő gyártó nélkül is. Szerintem mindenképpen olyan megoldást kell találni, amelyik megfelel a csapatoknak. Nem várható el, hogy ilyen drasztikus változtatásokat lenyeljenek a gyártók. Persze, van egy cél, persze, mindenki szeretné csökkenteni a kiadásokat, de ezzel lépésről lépésre kell haladni. Nem lehet mindent a feje tetejére állítani egyik napról a másikra, ez egyszerűen lehetetlen” – mondta a német.

túladagolásban hunyt el mosley fia

Kábítószer-túladagolás okozta a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) irányító Max Mosley fiának halálát május elején. A boncolás során kokain, ketamin, ecstasy és heroin nyomaira bukkantak a 39 éves közgazdász szervezetében. Alexander Mosley holttestére luxusapartmanjában találtak rá május 5-én.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik