Élet-Stílus

Magyarországon is forgatják “A katedrálist”

Június 22-én kezdődnek A katedrális című Ken Follett-regény alapján készülő minisorozat forgatási munkálatai; október közepéig Budapesten, majd november végéig Bécsben dolgozik a stáb - jelentette be a müncheni Tandems Communications, az alkotás egyik producere.

A kiváló szereposztással készülő sorozatban Donald Sutherland is játszik; a főbb szerepekben a Deadwood című sorozatból ismert Ian McShane és Rufus Sewell látható. Donald Sutherlandnek nem ez lesz az első Follett-feldolgozásból készült filmje, 1981-ben már játszott a Tű a szénakazalban filmváltozatában.

A kanadai-német koprodukció 30 millió euróból készül. Német részről a ProSieben, Sat.1 és a Kabel eins tévécsatornák támogatják anyagilag a projektet, a monumentális alkotás négyszer kilencven percben kerül adásba várhatóan 2010 őszén.
A rendezői székben az a Sergio Mimica-Gezzan foglal helyet, aki a Schindler listája és a Ryan közlegény megmentése című filmeknél Steven Spielberg rendezőasszisztense volt.

Ken Follett egyik, ha nem a legismertebb könyve 1990-ben jelent meg, a 12. században játszódó történelmi regényt 30 nyelvre fordították le, és 14 millió példányt adtak el belőle.
“Le vagyok nyűgözve John Pielmeier forgatókönyvétől és a kiváló szereposztástól” – mondta Ken Follett, aki június 5-én ünnepelte hatvanadik születésnapját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik