Élet-Stílus

Magyar sztárokkal erősített az Alba Volán

Három magyar sztárral, válogatott csatárral erősítette meg a sorait az osztrák bajnokságban szereplő Alba Volán 19 jégkorongcsapata, és a HC Csíkszereda támadója, Mihály Árpád is Székesfehérváron folytatja a pályafutását.

Ladányi Balázs és Vas Márton a francia Brianconból, Peterdi Imre Dunaújvárosból, Mihány Árpád pedig a HC Csíkszeredától érkezik a székesfehérvári klubhoz, szerződésük egy évre szól.

A nemzeti csapat egyik alapembere, Ladányi Balázs korábban Újvárosban és Újpesten is szerepelt, 67 fellépésén 33 gólt és 34 asszisztot jegyzett a Briancon színeiben a francia ligában.

Ladányi Balázzsal jelentősen erősödött a Volán (MTI)

Ladányi Balázzsal jelentősen erősödött a Volán (MTI)

A legutóbb szintén a Brianconban szereplő Vas Márton korábban alacsonyabb osztályban a tengerentúlon és Svédországban is játszott, 103 francia bajnoki meccsén 41 gólt szerzett és 73 gólpasszt adott a Volán honlapjának információi szerint.

Peterdi Imre tősgyökeres dunaújvárosi, az előző szezonban is DAB-nál játszott, korábban viszont Szegeden, a Tisza Volánnál, Újpesten és a lengyel Naprzód Janównál is kipróbálta magát.

Mind a hárman ponterős játékosok, ráadásul jól ismerik egymást, minekután a magyar válogatottban – amely az idén az A csoportos világbajnokságon szerepelt – egy sort alkotnak.

A 29 éves romániai Mihály Árpád megszerzése is komoly erősítést jelent, a HC Csíkszeredától érkező csatár – aki a MOL Liga egyik legjobb játékosa volt – a tengerentúlon és Olaszországban, a Bolzanónál is bizonyította klasszisát.

Az is eldőlt, hogy Horváth András a következő szezont is az Alba Volán csapatánál tölti, miután a válogatott védő meghosszabbította a szerződését a fehérvári klubbal.

Nyolc csapat indulna

Nyolc csapat nevezett határidőig a közös magyar-román bajnokságba, a MOL Ligába. Magyarországról az Újpest, a Budapest Stars, a Dunaújváros, a Ferencváros és a Miskolc, míg Romániából az SC Csíkszereda, a Gyergyószentmiklós és új belépőként a Brassó jelezte az indulási szándékát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik