Élet-Stílus

Buszmenetrend mobilról

Egy ingyenesen letölthető program segítségével mostantól mobiltelefonon is meg lehet nézni, mikor jön a következő busz Bécsben. Ha kell, útvonalat is tervez és szabadidős programot is ajánl.

A Qando minden olyan telefonon működik, amely támogatja a Java- programnyelvet. Használható iPhone-on, Blackberryken és minden olyan eszközön, amelynek Windows Mobile az operációs rendszere.

Az összes bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi tömegközlekedési eszköz menetrendjét tudja a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien, valamint a Verkehrsverbund Ostregion (Keleti Régió Közlekedési Szövetség) ingyenes mobil információs szolgáltatása, a Qando.

Az ingyenesen letölthető program és egy mobiltelefon segítségével bárhol megnézhetjük, hogy mikor jön a következő busz vagy villamos egy adott megállóba. Sőt még azt is megtudhatja, hogy az alacsony padlós-e vagy sem. Ez főleg a babakocsival úton lévők vagy a mozgásukban korlátozottak számára lehet fontos információ.

Mikor, hova, hogyan? - a Quando szlogenje (forrás: qando.at)

Mikor, hova, hogyan? – a Qando szlogenje (forrás: qando.at)

Ha szükséges, a Qando útvonalat tervez vagy menetidőt számol. Nemcsak az összes vonal és megállóhely listáját tudja, de lehet keresni benne cím szerint is. A gyakran lekérdezett útvonalakat, menetrendeket el lehet menteni a kedvencek közé, és ha közlekedési fennakadások vannak a vonalon, a Qando külön értesítést küld róla. Ráadásul a program segítségével busz- és villamosjegyet is vehetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik