Élet-Stílus

Kiss Erzsi a Müpában

Június 15-én mindkét állandó formációjával fellép a Művészetek Palotájában Kiss Erzsi. Az egyedi zenei nyelvet kifejlesztett énekesnő különleges produkciókkal színesíti az estjét.

Kiss Erzsi senki mással össze nem téveszthető, egyedi stílusát senki mással össze nem téveszthető szövegei adják. Bámulatos a felszabadító erő, ami bennük van. Szó szerinti jelentésük nincs, de elhisszük, bármit is énekel. Ismeretlenek és ismerősek egyszerre. Egységük a muzsikával maga a harmónia. „Valójában ma is a képzeletemmel dolgozom. Belehelyezkedem egy nyelvtelen zeneiségbe. Ez számomra a szabadság maga. A nyelv automatikusan irányít és határozza meg magát. Én csak mindezekre ráhagyatkozom” – vallja az énekesnő.

Kiss Erzsi a Müpában 1

Kiss Erzsit a színházba és koncertre járók egyaránt jól ismerhetik. Az elmúlt tíz év során számos tánc- és bábszínházi előadáshoz, játékfilmhez is szerzett zenét, illetve saját formációi – a most a Müpában fellépő két együttes, az Egy Kiss Erzsi Zene és a Kiss Erzsi Panchan – mellett gyakran hallható az Erik Sumo Bandben, és többször fellépett a Colorstarral is.

Ezen a koncerten felcsendül majd néhány a’cappella ebből az időszakból is, és számos más színházi kompozíció. Hallhatunk a Kiss Erzsi Panchannal és az Egy Kiss Erzsi Zenével készült közös szerzeményeket. Az este különlegessége még, hogy most először fúvósok játsszák a kottára dúdolt dallamot. Az árnyjátékosok pedig néha előmerészkednek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik