Élet-Stílus

Kaká nem titkolja a klubváltásának okát

Kedden a hajnali órákban hivatalosan is bejelentették, hogy Kaká elhagyja az AC Milant, s a Real Madridban folytatja a pályafutását. Az aranylabdás brazil játékos azt is elárulta, hogy „akarata ellenére" miért távozott Olaszországból.

„A döntésem végleges, maradok!” – nyilatkozta bő egy hete Kaká, majd néhány nappal később a spanyol lapok szerint az AC Milan és a Real Madrid megállapodott a klubváltásáról, jóllehet a hivatalos bejelentésre csak keddre virradóra került sor.

Érdekes, hogy a hétvégén – amikor már szinte mindenki biztosra vette, hogy a brazil irányító a következő szezontól a Bernabeuban futballozik – Silvio Berlusconi, a milánói klub tulajdonosa arról beszélt, szeretné megtartani az aranylabdás labdarúgót, és jelezte: hétfőn személyesen beszél Kakával.

Nem járt sikerrel: a 27 éves klasszis hatéves szerződést írt alá a királyi klubbal, amely sajtóhírek szerint 65 millió eurót fizet érte a Milannak. Az átigazolási díj pontos összegét az érintettek egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor a transzfer tényét a Real Madrid és az AC Milan is megerősítette.

Már a Real játékosa (MTI/EPA)

Már a Real játékosa (MTI/EPA)

Amennyiben a 65 millió eurós vételár valós, úgy a rekordot továbbra is Zinedine Zidane tartja, aki 2001-ben nem kevesebb mint 75 millió euróért igazolt a Juventustól a Real Madridba.

Apropó Zidane! Felmerült, hogy az általa viselt 5-ös mezben szerepel Kaká a spanyol alakulatban, ugyanakkor a brazil nem ragaszkodik ehhez. „Erről még nem született döntés, de nem szeretném ugyanazt a számot viselni, mint a francia válogatott és klub korábbi ásza” – így a Real új szerzeménye, aki – szintén lapértesülések szerint – évi mintegy 9 milliót keres Madridban.

A végére hagytuk a lényeget, az okot, amiért Kaká – a korábbi, a váltásnak rendre ellentmondó nyilatkozatai ellenére – végül is belement az átigazolásba. Íme:

„Én tényleg Milánóban szerettem volna maradni, de a gazdasági válság több klubot is nehéz helyzetbe hozott, különösen a Milant. Tárgyaltam az elöljárókkal, és arra jutottunk, hogy a jelenlegi helyzetben mindenkinek az a legjobb, ha a klub elad engem” – árulta el a váltásának részleteit a brazil játékos.

Kakáért télen a Manchester City 100 millió eurót fizetett volna, ám az az üzlet elsősorban érzelmi okok miatt meghiúsult.

Kaká 2003-ban a Sao Paulótól igazolt az AC Milanhoz, amellyel 2007-ben Bajnokok Ligáját, 2004-ben bajnoki címet nyert, ezen felül az olasz csapattal kétszeres európai Szuperkupa-győztes és klubvilágbajnok volt. Piros-fekete szerelésében 70 gólt szerzett a Serie A-ban, 23-at pedig a Bajnokok Ligájában.

„Hatalmas kihívás a Real Madrid játékosának lenni, biztos vagyok abban, hogy sok trófeát nyerek a csapattal” – jelentette ki Kaká.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik