Élet-Stílus

Czink továbbjutott Birminghamben

A birminghami füves pályás női tenisztorna első fordulójában Czink Melinda 6:4, 6:3-ra győzte le ellenfelét, a spanyol Arantxa Parra Santonját. A magyar versenyző ezzel bejutott a 32 közé a 220 ezer euró összdíjazású viadalon.

A világranglistán elfoglalt helyezéseik alapján Czink (57.) volt a mérkőzés esélyese a selejtezőből érkezett spanyollal (198.) szemben. A magyar játékosnak először 5:4-nél volt lehetősége arra, hogy elvegye ellenfele adogatását: három szettlabdából egyet értékesített, így 6:4-es végeredménnyel nyerte az első játszmát.

A második szettben 5:3-as vezetésnél Czink kissé megtorpant, Santonjának két labdája is volt az 5:4-hez, de a magyar játékos hárított, és végül 68 perc játék után befejezte a mérkőzést.

Czink a Roland Garroson a későbbi győztes Kuznyecovától kapott ki (mti/epa)

Czink a Roland Garroson a későbbi győztes Kuznyecovától kapott ki (mti/epa)

Czink párosban a dél-afrikai Natalie Grandinnal lép pályára az amerikai Julie Ditty és Carly Gullickson duó ellen kedd délután. Következő ellenfele pedig a japán Morita Ajumi és a cseh Barbora Zahlavova mérkőzésének győztese lesz.

A torna nagy visszatérője a 10 hónapos szünet után újra versenyző Sarapova. Az orosz játékos – aki vállsérülése miatt tartott hosszú kényszerpihenőt – első mérkőzésén 6:4, 6:2-es győzelmet aratott Dubois ellen. Sarapova a birminghami versenyt felkészülésnek tekinti Wimbledonra.

Birmingham, női torna, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Czink (16.)-Parra Santonja (spanyol) 6:4, 6:3
B. Zahlavová-Strycová (cseh)–Morita (japán)
Baltacha (brit)–Stoop (brit) 6:3, 6:4
Vinci (olasz, 14.)–Bremond (francia) 6:3, 6:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik