Élet-Stílus

Bizonytalan Nadal wimbledoni indulása

Továbbra sem százszázalékos a spanyol a világranglista-vezető, elképzelhető, hogy a Queen’s Club-i viadal után az év harmadik Grand Slam tornáját is kénytelen kihagyni. Roger Federer bízik a nagy rivális felépülésében.

Négy év után megszakadt Rafael Nadal páratlan sorozata a francia nyílt teniszbajnokságon. Utólag kiderült, hogy a spanyol játékos egy kisebb térdsérülés miatt nem tudta megvédeni a címét, és már a negyeddöntőben kikapott a későbbi finalista Robin Söderlingtől.

A 22 éves klasszis a sérülése miatt már a múlt héten lemondta a szereplését a londoni Queen’s Clubban ezen a héten megrendezésre kerülő tornán, ahol címvédőként indult volna.

Bizonytalan Nadal wimbledoni indulása 1

Nadal a napokban hazautazott Barcelonába, hogy tüzetes orvosi vizsgálatokon essen át. „Az elmúlt hónapokban akadtak problémáim a térdemmel, sokszor nem tudtam százszázalékosan teljesíteni. Wimbledonban csak akkor fogok indulni, ha teljesen rendbe jöttem, nagyon bízom abban, hogy megvédhetem a címemet” – nyilatkozta Nadal.

A tavalyi tornán a spanyol játékos megszakította Roger Federer ötéves uralmát az All England Clubban, a fináléban öt szettben, 4 óra 48 perc alatt győzte le riválisát. A svájci ennek ellenére örülne, ha Nadalnak nem kellene kihagynia a versenyt. „Csodálkoztam amikor lemondta az eheti versenyt. A legnagyobb versenyeken a legjobb játékosokkal szeretnék játszani, a legjobbakat kívánom neki, remélem ő is ott lesz Wimbledonban” – így Federer, aki a Roland Garros megnyerésével behozta a GS-diadalok tekintetében a csúcstartó Pete Samprast, és Wimbledonban meg is előzheti az amerikait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik