Élet-Stílus

Dzsesszel és kínai táncosnővel csalogat Bécs

Donauinselfest, Operettnyár, Dzsesszfesztivál, ImPulsTanz és Rathaus-Filmfestival - ízelítő Bécs nyári rendezvényeiből.

Június utolsó hétvégéjén 26. alkalommal rendezik meg Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválját, a Donauinselfestet Bécsben. A Szigethez hasonló rendezvény minden évben rengeteg osztrák és külföldi turistát vonz. 21 sziget, 13 színpad, kétezer előadó, 600 órányi zene – a rocktól a countryn át a világzenéig. Rengeteg sportolási lehetőség, családi- és gyermekprogramok is várnak az odalátogatókra.

Számos újítással jelentkezik idén július 9-augusztus 9. között a Bécsi Operettnyár. A nagyközönség elől egyébként elzárt Schlosspark Theresianumban Johann Strauss Bécsi vér című darabját hallgathatják meg a műfaj kedvelői. Susogó fák, romantikus környezet, igazi bécsi hangulat.

(forrás: wieneroperettensommer)

(forrás: wieneroperettensommer)

A világ felé nyit idei programjával a 19. alkalommal megrendezett Bécsi Dzsesszfesztivál. Dzsesszel ötvözött örmény népzene, koreai dobosok, indonéz nap, funk, blues és soul egyaránt szerepelnek a kínálatban. A világ legtávolabbi sarkaiból származó zenészek a város legkülönbözőbb pontjain szórakoztatják művészetükkel június 9-július 9. között a közönséget. Solomon Burke, James Hunter, Omara Portuondo, Marianne Faithfull mind fellépnek Bécsben.

Miguel Zenon (forrás: viennajazz)

Miguel Zenon (forrás: viennajazz)

Július közepétől öt héten át ismét a táncé lesz a főszerep Bécsben. Az ImPulsTanzon, a kortárs tánc seregszemléjén olyan nagy nemzetközi sztárok produkcióit láthatja a közönség mint Savion Glover, Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus és az Ultima Vez vagy a belga DEUS és a francia koreográfus-ikon, Maguy Marin. Chris Haring Lovely Liquid Lounge című produkciójában olyan kérdésekkel foglalkozik mint a nemi szerepek vagy a társadalmi előírások, és bemutatja Jin Xing kínai táncosnőt is, aki a nemváltoztatás előtt Kína legsikeresebb táncosa és a kínai hadsereg tisztje volt.

(forrás: .impulstanz)

Benoît Lachambre & Louise Lecavalier (forrás: impulstanz)

A múlt év opera-, balett- és világzenei termésének legjava látható (június 27-augusztus 30. között) a hagyománynak számító Rathaus Filmfestivalon, amelynek a Bécsi Városháza előtti tér ad otthont. A langyos nyári estéken a közönség a nézőteret övező standokon változatos és gazdag kulináris kínálatból válogathat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik