Élet-Stílus

Új edző a Leverkusennél

A Bayer Leverkusen vezetői péntek este némi meglepetésre bejelentették, hogy Jupp Heynckes lesz a labdarúgócsapat vezetőedzője, az eddigi trénert, Bruno Labbadiát pedig elengedik a Bundesliga-rivális Hamburger SV-hoz.

A Bayer Leverkusen csapata az idei szezonban lemaradt a nemzetközi kupaszereplést érő helyekről, és a kupafináléban is kikapott a Werdertől, így sokan arra számítottak, hogy a vezetőség elküldi Bruno Labbadiát. A csapat teljesítményének értékelése után azonban marasztalták volna a trénert, aki úgy döntött, hogy új kihívást keres.

Labbadia elfogadta a Hamburger SV ajánlatát, így a gyógyszergyáriak tréner nélkül maradtak. Nem sokáig, hiszen Jupp Heyneckes rövid győzködés után elvállalta a feladatot.

Új edző a Leverkusennél 1

A 64 éves Heynckes – aki a szezon végén néhány meccs erejéig a Bayern München kispadján ült – 2011-ig kötelezte el magát a leverkuseniekhez. Nála 21 esztendővel fiatalabb elődje szintén két évre ír alá a hamburgiakhoz, akiknél az Ajax Amsterdamhoz távozott holland Martin Jolt követi.

A hírek szerint Labbadiáért 1,3 millió euró “bánatpénzt” fizet a HSV a Bayernek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik