Élet-Stílus

Bombameglepetés a kajak-kenu Világkupán

Kucsera Gábor a negyedik legjobb idővel is csak a B döntőbe tudta kvalifikálni magát K-1 1000 m-en a szegedi MOL kajak-kenu Világkupa-versenyen, s mivel a másik hazai induló sem végzett középfutamában az első három között, a szám szombat délutáni fináléjában nem lesz magyar hajó.

A tavalyi milánói Európa-bajnokságon ezüstérmes Kucsera jól teljesített szombat délelőtt, de a hajrát már nem bírta, így futamában – ahonnan az első három jutott tovább – csak a negyedik lett. Később kiderült, hogy ez volt a legerősebb futam, a magyar kajakos pedig összesítésben a negyedik legjobb időt lapátolta. Holpert Ervin hozzá hasonlóan csak a “kisdöntőben” szerepelhet.

A férfi kajak párosok 1000 m-es versenyében hazai szempontból már jobban alakultak a dolgok: Gönczy Gábor és Kökény Roland megnyerte középfutamát, így készülhet a döntőre. A másik magyar egység, Petrovics Máté és Kugler Attila ötödik lett, így ők a B fináléban folytathatják. Női K-1 1000 m-en Bara Alexandra, illetve az utóbbi napokban betegeskedő és elmondása szerint még mindig nem teljesen egészséges Benedek Dalma is könnyed evezéssel jutott tovább a délutáni döntőbe.

A legrövidebb távon, 200 m-en nyolc magyar hajó volt érdekelt a szombat délelőtti középfutamokban, közülük Gyertyános Gergely, Dombi Rudolf, Vad Ninetta (mindhárom K-1), Bozsik Attila (C-1), a Sarudi Pál, Volein Viktor (C-2) és a Hegyi Zomilla, Vad (K-2) duó, valamint a Kadler Viktor vezette férfi kajaknégyes biztosította a helyét a vasárnap délelőtti végjátékban.

A többi magyar egység már a pénteki előfutamokból kvalifikálta magát a két táv döntőibe, vagy a kevés nevező miatt csak a fináléban kell vízre szállnia.

A Világkupa további programja
Szombat:
1000 és női K-4 500 m-es döntők 14:30 ó

Vasárnap:
500 m-es középfutamok 8 ó
200 m-es döntők 9:55 ó
500 m-es döntők 15 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik