Élet-Stílus

Újabb doppingcsempészek buktak le

Rövid időn belül már a negyedik alkalommal találtak doppingszereket a vámosok a magyar-román határon, ezúttal a nagylaki átkelőnél próbálták áthozni a teljesítményfokozókat - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága.

A pénzügyőrök a szerda éjszakai órákban Nagylaknál ellenőriztek egy magyar állampolgárságú férfi által vezetett, postacsomagokat szállító futárautót. A szigorított vizsgálatra félreállított gépjármű rakterében angliai és szlovákiai címzetteknek csomagként feladva kétezer tabletta és közel 34 ezer ampulla teljesítményfokozó szert találtak, amelynek szállításához nem tudtak engedélyt bemutatni – mondta Némedi Varga Éva.

A vámhatóság a 100 millió forintot meghaladó értékű szállítmányt lefoglalta, valamint engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység bűntette miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított – tudatta a százados.

Az elmúlt hónapban a dél-alföldi román határszakaszon a vámhatóság munkatársai negyedik alkalommal, együttesen közel 150 millió forint értékben füleltek le postacsomagként küldött teljesítményfokozó szállítmányt. Az ügyekben folyó eddigi nyomozás megállapította, hogy a szereket nem Magyarországra, hanem az Európai Unió más tagállamába vitték volna. Az egészségre károsító anyagokat tartalmazó, orvosi felügyelet nélkül veszélyes teljesítményfokozókat testépítő klubok, szalonok számára kívánták eladni – közölte a sajtóreferens.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik