Élet-Stílus

Kaká: szóba sem jöhet a Chelsea

Kaká esetében szó nincs a londoni Chelsea-ről, a brazil futballista vagy Madridba szerződik, a Realhoz, vagy marad az AC Milannál. Döntés az ügyben hétfőn várható.

A La Gazzetta dello Sport csütörtöki számában a milánói klub alelnöke, Adriano Galliani kategorikusan tagadta, hogy lenne “Chelsea-vonal” is, leszögezve, hogy ha Kaká eligazol, a végállomás csakis a Real Madrid lehet. Az alelnök elismerte, hogy tárgyalásban állnak Florentino Pérezzel, a Real Madrid elnökével, de hozzáfűzte: még nem jutottak mindenben egyezségre.

Az AC Milan első embere, a jelenlegi olasz kormányfő Silvio Berlusconi szerdán bejelentette: hétfőn személyesen beszél Kakával, a klub brazil labdarúgójával, így a játékos jövőjéről is akkor születik majd döntés. “Hétfőn leülünk a kialakult helyzet megvitatására, egyelőre korai még arról beszélni, hogy mit hoz a jövő” – mondta Berlusconi az AC Milan tulajdonosaként az egyik olasz televíziós műsorban.

Kaká az uruk elleni vb-selejtezőre készül (MTI/EPA)

Kaká az uruk elleni vb-selejtezőre készül (MTI/EPA)

A Marca című spanyol sportnapilap előző nap már kész tényként közölte, hogy a 27 éves aranylabdás 65 millió euróért a spanyol királyi klubhoz igazol, szerda délután azonban az a hír is fölröppent, hogy az angol Chelsea – ráígérve a madridiak Kakának évi nettó 9 millió euróról szóló ajánlatára – szintén bejelentkezett Kakáért.

Galliani a lapinterjúban arra a kérdésre, hogy az AC Milan miért utasította vissza a Manchester Citynek a brazil sztárjátékosért a Realénál jóval többet, 100 millió eurót ígérő januári vételi ajánlatát, így válaszolt: “Kaká nem szeretett volna az angol csapatban játszani, Madridba viszont menne.”

Az alelnök kijelentette továbbá: a Milan “nem engedheti meg magának, hogy minden évben 70 milliót veszítsen”, ily módon érzékeltetve, hogy az olasz elitklubnak pénzügyi gondjai vannak. A Kaká tervezett eladása ellen a klubszékház előtt tüntetők szerda esti megmozdulására reagálva pedig azt ígérte: “Ha Kaká távozik tőlünk, egy kiváló csatár fog érkezni a helyére.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik