Élet-Stílus

Elmarad a Klicsko-Haye összecsapás

Elmarad az év egyik legnagyobb ökölvívó eseményének beharangozott Vlagyimir Klicsko-David Haye nehézsúlyú világbajnoki összecsapás, mivel utóbbi megsérült a felkészülés során. A gálát feltehetően megrendezik, az ukrán bajnok egy beugró ellenféllel csaphat öüssze.

A Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) ukrán világbajnoka június 20-án a gelsenkircheni Veltins Arenában találkozott volna brit kihívójával, több mint hatvanezer néző előtt, az összecsapásra már 47 ezer jegyet eladtak. “Haye sérülése miatt, sajnos le kell fújnunk a mérkőzést” – mondta Klaus-Peter Dittrich, Klicsko menedzsmentjének szóvivője.

Elmarad a Klicsko-Haye összecsapás 1

A brit bunyós sérüléséről nem érkeztek pontos információk, de nagyjából 6-8 hét kihagyás vár a korábbi cirkálósúlyú világbajnoka. Az eseményt a szervezők nem akarják lemondani, így Klicsko vélhetően egy beugró ellenféllel szemben védheti meg WBO és IBF nehézsúlyú világbajnoki címeit.

Múlt hét végén egy hasonlóan nagy kaliberű találkozót fújtak le: az orosz Nyikolaj Valujev és az üzbég Ruszlan Csagajev összecsapását utóbbi betegsége miatt kellett törölni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik