Élet-Stílus

Veszélyben Hargreaves pályafutása

Továbbra sem jött rendbe Owen Hargreaves, a Manchester United angol válogatott középpályásának krónikus térdsérülése. Bár a 28 éves játékos optimista, csaknem biztos, hogy a közeljövőben nem futballozhat.

Sir Alex Ferguson menedzser remélte, hogy a Bayerntől 2007 nyarán 20,2 millió fontért szerződtetett középpályásra számíthat augusztusban, a következő szezon rajtjánál, ám a játékos sérülései annak ellenére sem jöttek rendbe, hogy kétszer is megműtötték – novemberben a jobb, januárban a bal térdét.

Lapértesülések szerint valószínű, hogy januárnál előbb nem térhet vissza, de BBC úgy tudja, akár két évre is búcsút inthet a profi futballnak, miután még mindig érez fájdalmat a lábaiban.

A 28 éves Hargreaves Rómában, a BL-döntőt megelőzően ügyesen dekázgatott, ugyanakkor a 2008. szeptember 21-én lejátszott Chelsea elleni mérkőzés óta nem futballozott; különben is csak 25-ször volt kezdő makacs sérülései miatt.

Az átigazolási díját és 70 ezer fontos heti bérét tekintve a „vörös ördögöknek” csaknem 1,1 millió fontjába került egy-egy olyan szereplése, amikor kezdőként futott ki a pályára.

Egyébként Hargreaves – egy hozzá közelálló forrás szerint – „rendkívül optimista és bizakodó” a teljes gyógyulását illetően.

Új mezszponzor érkezett

Az amerikai Aon Corporation lesz a Manchester United mezszponzora. Lapértesülések szerint a biztosítási cég rekordösszeget, mintegy 120 millió dollárt fizet azért, hogy a 2010/2011-es szezontól kezdve négy évig a „vörös ördögök” mezén szerepeljen a lógója. A jelenlegi mezszponzor, az AIG még egy évig „ékesíti” a Manchester United dresszét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik