Élet-Stílus

Soproni Ünnepi Hetek

június 19-július 11.
Sopron

Az ország nyugati sarkában több helyszínen zajlanak majd a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényei. A fesztiválon zenei-, sport- és színházi előadásokar is megcsodálhat a nagyérdemű.

A Soproni Ünnepi Hetek nagy tradíciójú fesztiválsorozat, mely 2007-ben ünnepelte 50 éves jubileumát. Az idegenforgalmi szezonban, június közepétől három héten át kínál különleges művészi produkciókat a város polgárainak, valamint a nagyszámú hazai és külföldi érdeklődőknek.

A rendezvénysorozat elsődleges helyszíne a Fertőrákosi Barlangszínház. Kiváló akusztikája révén elsősorban opera és operett előadások, zenekari hangversenyek, táncszínházi produkciók bemutatására alkalmas.

Soproni Ünnepi Hetek 1

A “Nyári Színház a Petőfi Színházban” előadássorozat a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak kínál szórakoztató estéket. A kulturális rendezvényekben bővelkedő három hét idején a történelmi belváros terein, udvarain színházi előadások, kamarakoncertek, kirakodóvásár, folklórbemutatók, gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

Ugyancsak ebben az időben színvonalas sportrendezvények, versenyek is zajlanak a városban. Ekkor kerül megrendezésre az egy hétig tartó Régi Zenei Napok programsorozat is, barokk zenei kurzusokkal és koncertekkel. A város exkluzív kiállítótermében, a Festőteremben mindig kuriózumszámba menő képző- vagy iparművészeti tárlatok látogathatók.

A fesztivál honlapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik