Élet-Stílus

A Pittsburgh izgalmassá tette az NHL döntőjét (videó)

A Pittsburgh Penguins hazai pályán szépített a címvédő Detroit Red Wings elleni párharcban, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nagyddöntőjében.

Az észak-amerikai profiliga idei nagydöntője éppen úgy alakul, ahogy tavaly, amikor szintén ez a két csapat küzdött meg a NHL bajnokának járó Stanley-kupáért. Egy évvel ezelőtt a Detroit Red Wings ugyancsak megnyerte az első két hazai meccsét, ezzel 2-0-ra vezetett, és a Pittsburgh Penguins a harmadik találkozón, hazai pályán szépített – akár csak most.

A szerda virradóra lejátszott partin a Detroit a kapura lövések és a buli elhozások tekintetében is felülmúlta a hazaiakat, akik a játék legfontosabb elemében, a gólszerzésben azonban jobbnak bizonyultak. A Red Wings 0-1-ről még fordított, de a folytatásban csak a „pingvinek” zörgették meg a hálót.

Pittsburgh-Detroit 4-2

A Pittsburgh záró harmad derekán az orosz Szergej Goncsar bombagóljával lépett a győzelem útjára – Jevgenyij Malkin már a harmadik gólpasszát jegyezte a mérkőzésen, míg a másik előkészítő, Sidney Crosby első pontját szerezte a fináléban -, majd a 4-2-es végeredmény a korábban a kapuvasat is szétforgácsoló Max Talbot üres kapus góljával alakult ki.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban jelenleg 2-1-re vezet a Detroit. „Ismét versenyben vagyunk, és ez remek érzés” – mondta a 27 detroiti lövést hatástalanító Marc-Andre Fleury. „Nem mondom, hogy kötelező győzelmet arattunk, de tény, hogy mindenképpen nyernünk kellett” – tette hozzá az első és az utolsó pittsburghi gól szerzője, Talbot.

Malkinnak (71-esben)  33 pontja van a rájátszásban (MTI/EPA)

Malkinnak (71-esben) 33 pontja van a rájátszásban (MTI/EPA)

Egyébként ha a továbbiakban a is a tavalyi döntőt koppintják le a felek, akkor a következő – csütörtökön esedékes – mérkőzést a Detroit nyeri, ahogy a párharcot is. 2008-ban 4-2 lett a vége.
A pittsburghiek persze újra írnák a forgatókönyvet…

Stanley-kupa, döntő, 3. mérkőzés:


Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings 4-2 (2-2, 0-0, 2-0)


Gól: Talbot (5., 60., üres kapu), Letang (16., emberelőny), Goncsar (51., ee.), ill. Zetterberg (7.), Franzen (12., ee.)

A párharc állása: 2-1, a Detroit javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik