Élet-Stílus

Leosztályoztuk a magyar focit

Honlapunk kettes osztályzatot adott a magyar labdarúgó-bajnokság színvonalára. A szurkoló, a játékos, a szakértő és a klubvezető ugyanakkor szebbnek látta a mögöttünk hagyott szezont, mint az FN sportrovata. Markovits László, a Vasas elnökénél és Csordás Csabánál négyesre vizsgázott az élvonal 16 csapata.

AZ EDZŐ – (nem osztályzott)
Garami József, az MTK edzője:

A bajnokság színvonala évek óta változatlan. Van néhány kimagasló iramú, izgalmas mérkőzés, de a többség csak közepes. Sokat számít a szurkolók száma, az a személyes tapasztalatom, hogy nagyszámú közönség előtt sokkal jobb meccseket játszik a csapat. A legjobb magyar játékosok külföldön futballoznak, de szerencsére idén feltűnt egy ígéretes fiatal korosztály, amely a jövőben még sokra viheti. Osztályozni nem szeretném a színvonalat, nincs mihez viszonyítani.

A SZAKÉRTŐ
3
Détári Lajos, a Vecsés edzője:
Voltak jó és akadtak kevésbé jó mérkőzések is a szezonban, nagy meglepetés sem negatív, sem pozitív értelemben nem volt. Az Újpest és Debrecen kiemelkedett a mezőnyből, a többiek szerényebben szerepeltek. Néhány helyen a közönségre sem lehet panasz, és remélhetőleg jó szereplés esetén a többi klubnál is emelkedik majd a nézőszám. A színvonalban némi visszaesés azért tapasztalható, miután a jobb játékosok külföldön futballoznak. Beszédes adat, hogy mindössze egy NB I-es játékos tud rendre bekerülni a válogatott keretébe.


Újpest-Fehérvár: indulatokat gerjeszt a magyar foci (MTI)

Újpest-Fehérvár: indulatokat gerjeszt a magyar foci (MTI)


A JÁTÉKOS – 4

Csordás Csaba, a Kecskemét labdarúgója:
Valamelyest javult a magyar magyar futball, köszönhető ez a válogatott jó szereplésének, illetve annak, hogy szerencsére több élvonalbeli klubnál is rendezettek az anyagi viszonyok. Meglehet, hogy kevés egyéniség van a magyar bajnokságban, minekután a kiemelkedő tudású játékosokat elviszik a topligás csapatok, de ez nem csak nálunk van így. Az utánpótlásban félúton járunk, az akadémiákról minden bizonnyal néhány éven belül a nézőket a stadionokba csábító egyéniségek is kikerülnek, és remélhetőleg még inkább emelkedik majd a színvonal.

A KLUBVEZETŐ – 4
Markovits László, a Vasas elnöke:
Van természetesen hova fejlődni, ugyanakkor úgy érzem, hogy a lehetőségekhez képest nincs baj a honi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság színvonalával. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy milyen anyagi lehetőségek mellett dolgoznak a mai klubok: kis pénzből ugyanis nem lehet világszínvonalú futballt csinálni.

A Haladás újoncként a dobogón végzett (MTI)

A Haladás újoncként a dobogón végzett (MTI)


A SZURKOLÓ – 3

Bonyhádi Gábor, a Haladás szurkolója:
Finoman fogalmazok, amikor azt mondom: nem jó a magyar bajnokság. Annak, aki néz külföldi csatornákat, nem kell indokolnom, miért… Annak persze örülök, hogy a Haladás újoncként ilyen kiválóan szerepelt, és nem gondolom, hogy a csapatom harmadik helye a mezőny kritikája lenne. Ugyanis nem példa nélküli Nyugat-Európában sem, hogy egy friss feljutó az élvonalban is az élbolyban tud végezni. Nyilván ez pénz kérdése, de persze a szakmai munka milyensége sem elhanyagolható.

A SZPONZOR – (nem osztályzott)
Kiss Éva, a névadó szponzor, Heineken Hungária Zrt. kommunikációs menedzsere:
Elégedettek vagyunk a szponzorációval, mert több százezer embert elértünk a magyar labdarúgó-bajnokságon keresztül. A tavaly ősszel indított „Jó focit akarunk!” kampányunk kedvező visszhangra talált. Hiszünk a magyar labdarúgás fejlődésében, lehet, és kell is tenni azért, hogy folyamatosan javuljon. A liga színvonala mindenesetre folyamatosan emelkedik.

FIGYELŐNET – 2
A szezonban akadtak – magyar mércével mérve – jó iramú, izgalmas találkozók is, mégis a legtöbbször kénytelenek voltunk úgy kezdeni a tudósítást, hogy „rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen…” Mindezt megtoldhatjuk azzal, hogy néhány üdítő kivételtől eltekintve kevés néző előtt zajlott a játék, még Debrecenben is esett a nézőszám. No igen, a drukkereket az egyéniségek csalják ki a lelátókra, és azok mifelénk hiánycikknek számítanak, tucatlégiósból viszont még mindig sok van.

Átlag: 3,2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik