Élet-Stílus

Kaká 65 millió euróért klubot váltott

Spanyol és olasz lapértesülések szerint Kaká, az AC Milan brazil sztárja a Real Madridhoz szerződött. A királyi klubnak 65 millió eurójába kerül az üzlet.

Adriano Galliani, az AC Milan ügyvezetője és Kaká édesapja, egyben ügynöke, Bosco Leite kedden délután magángéppel érkezett Madridba, majd a Bernabeu-stadionba hajtottak, ahol Florentio Perezzel, a Real Madrid régi-új elnökével tárgyaltak.

A brazil klasszis a minap ugyan hűséget esküdött az AC Milannak („utoljára mondom, maradok, és a döntésem végleges…”), ám a jelek szerint a következő szezonban már a Real Madrid híveit boldogítja. A király klub évek óta csábítja az aranylabdás Kakát, és a Cadena SER rádió információi szerint Florentino Pereznek köszönhetően végre sikerült megszereznie – 65 millió euróért.

A magát öt évre elkötelező Kaká is jól jár az üzlettel, hiszen heti 175 ezer eurót, azaz szezonként 9 milliót keres majd új klubjánál.

Kaká (jobbra) fehérbe öltözik (MTI/EPA)

Kaká (jobbra) fehérbe öltözik (MTI/EPA)

A 27 esztendős futballistát a jövő héten mutatják be Madridban, előbb ugyanis nem tud a spanyol fővárosba utazni, mivel a brazil válogatottal a hétvégi, Uruguay elleni vb-selejtezőre készül.

Olasz lapértesülések szerint ugyanakkor azért halasztják el a klubváltás kapcsán a hivatalos bejelentést, mert a Chelsea az utolsó pillanatban ajánlatot tett Kakáért az AC Milannak. Ezzel együtt csaknem biztosra vehető, hogy a Realhoz szerződik.

A téli átigazolási időszakban is a levegőben lógott a brazil klubváltása: a Manchester City 100 milliót kínál érte, ám Kaká visszautasította az ajánlatot, és a hűségéről biztosította a milánói híveket, de nyitva hagyta a kiskaput, mondván: „ha eladnak, akkor mennem kell”. Nos, a hírek szerint eladták…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik