Élet-Stílus

Hetet lőtt a Nationalelf – videó

Raymond Domenech lemondását követelte a közönség a Franciország-Nigéria barátságos mérkőzésen, amelyet a vendégek nyertek. A Közel-Keleten turnézó németek eközben gólzáporos győzelmet arattak, a Münchenbe igazoló Gomez egymaga négyszer volt eredményes.

A Saint-Etienne-ben találkozott az elmúlt hónapokban rendkívülien hullámzó teljesítményt nyújtó francia és a nigériai válogatott. Egyik csapat sem a legerősebb összeállításában állt ki, ennek ellenére nagyon belekezdtek a felek, mindkét oldalon akadtak bőven helyzetek.

A galloknál elsősorban Ribéry és a hosszú szezon miatt kimerült, és a félidőben lecserélt Anelka volt elemében. Gólt azonban az afrikaiak szereztek a bizonytalankodó francia védelem asszisztálása mellett. Ikechukwu Uche futott fel a jobb szélen, átverte Evrát, középre vágott, ám a lövését Mandanda ujjheggyel a lécre tolta. Onnan a francia kapusának a hátára pattant a labda, ismét a kapufára, majd az érkező Joseph Akpala elé, aki könnyedén bepasszolta.

A közönség a bekapott gól után a lefújásig folyamatosan Raymond Domenech távozását követelte. Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, a sasok védelme simán hatástalanította a franciák támadásait. Domenech csapata legközelebb a törökök ellen játszik jövő kedden felkészülési meccset.

A Nationalelf a közel-keleti túrája utolsó állomásaként az Egyesült Arab Emírségek válogatottjával csapott össze kedd este. A németek nem okoztak csalódást és látványos gólokkal szórakoztatták a közönséget. A válogatottban több mint egy éve gólképtelen Gomeznél is megtört a jég, a Stuttgartból a Bayernhez igazoló támadó négyet vágott a házigazdának.

A törökök hazai közönség előtt, Kayseriben nyertek az azeriek ellen a második félidőben szerezett két góllal.

Barátságos mérkőzések:


Franciaország-Nigéria 0-1 (0-1)


Gól: Akpala (32.)

Egyesült Arab Emírségek-Németország 2-7 (0-4)


Gól: Westermann (29.), Gomez (35., 45., 48., 90+2.), Trochowski (39.), Juma (52., – öngól), illetve Szalem (53.), Mubarak (73.)

Törökország-Azerbajdzsán 2-0 (0-0)


Gól: Altintop (69.), Üzülmez (75.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik