Élet-Stílus

„Fishing on Orfű”

június 18-20.
Orfű

Orfű Pécstől 15 kilométerre elhelyezkedő üdülőfalu. A település neve nemcsak az
üdülni vágyóknak jelent valamit, de a Kiscsillag zenekar révén az alterock
világ is tudja, hogy lehet itt – egyebek mellett – horgászni. Lovasi András
azonban lakhelyére tavaly – hagyományteremtő szándékkal alternatív zenekarokat
hívott, így Orfű hamarosan a hazai alternatív zenei szcéna egy fontos helyszíne
lehet.

A fesztivál mr2 Petőfi Nagyszínpadán a hazai élvonal adja egymásnak a mikrofont Péterfy Boritól a Kiscsillagig, a Heaven Street Seventől a Kistehén Tánczenekarig és fellép majd a műfaj két zászlóshajója, a Kispál és a Borz valamint a Quimby zenekar is. De itt lép színpadra a Psycho Mutants From The Planet Billy-ből Psycho Mutants-ra egyszerűsített nevű pécsi illetőségű zenekar is.

A PEN nagyszínpadon – mely váltva játszik a másik nagyszínpaddal, hogy semmiről sem maradjon le a nagyérdemű – tizennyolc zenekar lép fel a három nap alatt, így a NemJuci, a Kaukázus, a Kutya Vacsorája, a Vad Fruttik és itt köszönthetjük a külföldi vendégeket is: Washington Dead Cats Franciaországból, Titty Twisters Orchestra Olaszországból és az Eat More Plastic Németországból.

A BOMBA színpad is komoly felhozatalt ígér: Amber Smiths, BELGA, Ludditák, Irie Maffia, Erik Sumo, Zagar – csak néhány név a felhozatalból. Új helyszín az Alexandra Kultúrszínpad, amely a Budapest Bárnak, a Zubolynak és Csík zenekarnak, valamint a Fishing On Orfű két új fejlesztésének, az élő zenészekkel kísért bio-karaoke-nak illetve a bárzongorista zenei aláfestésével kísért bio-chill-out-nak ad teret.

www.fishingonorfu.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik