Élet-Stílus

Eladná gólkirályát a Barcelona

Már tavaly nyáron meg akart válni Samuel Eto’ótól a katalán sztárcsapat trénere, aki lapjelentések szerint idén is megpróbál túladni a kameruni játékoson. A helyére az Európa-bajnok David Villa érkezhet.

Egy éve vette át a Barcelona szakmai irányítását Pep Guardiola, aki Ronaldinho és Deco mellett Samuel Eto’óval is közölte, hogy keressen magának új csapatot. A brazil és a portugál klasszis továbbállt, a kameruni támadó azonban megegyezett a klub vezetőivel, és még egy évig maradt.

Idén részben Eto’o góljainak is köszönhetően a bajnokság és a kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte a csapat. Hiába volt 30-szor eredményes a 28 éves játékos, spanyol lapjelentések szerint könnyen elképzelhető, hogy idén nyáron, öt év után elküldik a katalánok.

Eladná gólkirályát a Barcelona 1

A Manchester City és az Inter szívesen vinné a rendkívülien gólerős támadót, akit szerződése még egy évig köt a Barcelonához. Jövő nyáron ingyen el kellene engedniük Eto’ót, idén azonban még nagyot kaszálhat a spanyol klub. A Transfermarkt.de 42 millió euróra taksálja a kameruni piaci értékét.

Az Eto’óért kapott milliókból egy hasonló képességű, de kevésbé problémás csatárt igazolna Guardiola. Az első számú kiszemeltje a tavaly nyáron a spanyol válogatottal Európa-bajnokságot nyerő David Villa.

sylvinho távozik

Öt év után otthagyja a friss Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona együttesét Sylvinho, a csapat brazil labdarúgója. A 35 éves védőnek június 30-án lejár a szerződése, amelyet nem kívánnak meghosszabbítani a vezetők. A brazil futballista – teljes nevén Sylvio Mendes Campos Júnior – 2004-ben a Celta Vigótól került a katalánokhoz, nyert két Bajnokok Ligáját (2006, 2009), három bajnoki címet (2005, 2006, 2009), Király Kupát (2009), valamint két spanyol Szuperkupát (2006, 2007).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik