Élet-Stílus

Újabb visszatérő a Forma-1-be

A Forma-1 2010-es idényére a korábban nyilvánosság elé lépett csapatok mellett két régről ismert név is bejelentkezett. Visszatérne a March és a tavalyelőtt visszavonult versenyző, Alex Wurz is saját csapattal lépne be.

A USF1, a Prodrive/Aston Martin, a Lola, a Campos Meta 1, a Litespeed, a Williams és természetesen a jelenlegi csapatok feltételes nevezése mellett két másik alakulat is bejelentkezett a 2010-es idényre. Az egyik istálló 1969 és 1992 között már versenyzett az F1-ben. Érdekesség, hogy a March-csapatot a jelenlegi FIA-elnök, Max Mosley alapította. A projektről egyelőre nem tudni sokat.

Mosley volt csapata is beszállhat (MTI/EPA)

Mosley volt csapata is beszállhat (MTI/EPA)

A másik jelentkező a volt Benetton-, McLaren- és Williams-versenyző és tesztpilóta, Alex Wurz csapata. Az aktív F1-es versenyzéstől 2007 végén visszavonult osztrák honfitársa, Christian Baha befektetési cégével, az egykor a Minardi majd a Midland szponzoraként a Forma-1-ben már korábban is feltűnt Superfund alapítójával fogott össze.

“A csapat stabil alapokra épül. Különbözik a többi jelentkezőtől, ugyanis a többiek mind vagy visszatérő csapatok vagy más kategóriákban versenyző alakulatok, akik azért igyekeznek a Forma-1-be, mert az az autóversenyzés csúcsa. A Superfund kiváló marketingeszközt lát a sportban, komolyan vesszük a projektet” – nyilatkozta az Autosportnak 35 éves Wurz.

“Mindig is érdekelt a csapatvezetés, már akkor is, amikor versenyeztem. Régóta tervezgettük Christiannal, és amikor láttuk, hogy a költségek csökkennek, azt mondtuk, vágjunk bele!” – tette hozzá.

A 2010-es idényben összesen 13 csapat indulhat a Forma-1-ben, az elfogadott jelentkezők listáját június 12-én hozza nyilvánosságra az FIA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik