Élet-Stílus

Kirúgták az Európa-bajnokot, jöhet Daum

Három év után teljesen váratlanul bejelentette távozását Christoph Daum, az 1. FC Köln trénere. A tapasztalt és Törökországban már három bajnoki címet szerző szakembernek a spanyol válogatottal Európa-bajnokságot nyerő Luis Aragónest kell váltania a Fenerbahce kispadján.

Felbontotta 2010-ig érvényes szerződését Christoph Daum a német élvonalban szereplő Köln együttesével. A szakember élt a szerződése adta lehetőséggel, és telefonon közölte a klub vezetőivel, hogy távozik. Lapjelentések szerint Daum évi 3,5 millió eurót fog keresni az isztambuli klubnál, amelynek a vezetői megígérték a szakembernek, hogy a nyári átigazolási időszakban alaposan megerősítheti a keretet.

Néhány éve kokainbotrányba keveredett (MTI/EPA)

Néhány éve kokainbotrányba keveredett (MTI/EPA)

Daum 1986 és 1990 között dolgozott a Kölnnél, és három éve tért vissza az akkor még a német másodosztályban szereplő alakulathoz. Másodjára sikerült kiharcolnia a csapattal az élvonalbeli indulást, az idei szezont a 12. helyen zárták.

A német tréner a következő szezontól Luis Aragónest váltja a Fenerbahce kispadján. A spanyol szakember szerződését spanyol lapjelentések szerint egy év után felbontották, mivel az isztambuli együttes csak a csalódást okozó negyedik helyen zárta a pontvadászatot. A német tréner 2003 és 2006 között dolgozott már a Fenernél, és kétszer is elhódította a bajnoki címet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik